Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2018

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρήχθηκε η Ζάκυνθος – Μεγάλες κατολισθήσεις (εικόνες)





Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ζάκυνθος μετά τον μεγάλο σεισμό
Φωτογραφίες δείχνουν την πολύ μεγάλη κατολίσθηση βράχων που έχει υποστεί η Παραλία Μυζήθρες
Τρεις διώροφες κατοικίες στην περιοχή Παναγούλα Ζακύνθου, όπου διαμένουν οικογένειες κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες
Λέκκας: Πολύ μεγάλες κατολισθήσεις στο Ναυάγιο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Ζάκυνθο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί την Παρασκευή. Μεγάλες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην παραλία Μυζήθρες και στο Ναυάγιο, ενώ τρεις κατοικίες εκκενώθηκαν.



Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ermisnews, φωτογραφίες δείχνουν την πολύ μεγάλη κατολίσθηση βράχων που έχει υποστεί η Παραλία Μυζήθρες που βρίσκεται κάτω από τον Φάρο του Κεριού.



Μεγάλοι όγκοι βράχων έχουν αποκολληθεί από την σεισμική δραστηριότητα και έχουν σκεπάσει την ακτή της παραλίας.

Εκκενώθηκαν τρεις διώροροφες κατοικίες υπό τον φόβο κατολισθήσεων

Την ίδια στιγμή, τρεις διώροφες κατοικίες στην περιοχή Παναγούλα Ζακύνθου, όπου διαμένουν οικογένειες κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες καθώς κινδυνεύουν από βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό που βρίσκεται πίσω τους, μετά το σεισμό της Παρασκευής.



Στο σημείο βρέθηκαν από την Παρασκευή κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ σήμερα το σημείο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση προς τα τρία σπίτια, ενώ η μία οικογένεια φιλοξενείται στα κτίρια του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.

Λέκκας: Πολύ μεγάλες κατολισθήσεις στο Ναυάγιο

Την ίδια στιγμή, για νέες κατολισθήσεις στην παραλία του Nαυαγίου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στη Ζάκυνθο συμμετέχοντας στο κλιμάκιο που αποτελείται από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για αλλαγή στο χρώμα της θάλασσας εξαιτίας των εκτεταμένων καταπτώσεων.



«Ουσιαστικά συνεχίζεται το φαινόμενο που είχε ξεκινήσει πριν από έναν μήνα περίπου. Οι κατολισθήσεις είναι πολύ μεγάλες. Πετάξαμε με ελικόπτερο στην περιοχή του Ναυαγίου. Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο ότι ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει το χρώμα της σε ανοιχτό μπλε, γεγονός που καταδεικνύει πως ότι έχουμε πολύ μεγάλες καταπτώσεις στην περιοχή του Ναυαγίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής το νησί

Την κήρυξη της Ζακύνθου σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής για το επόμενο κρίσιμο 48ωρο αποφάσισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής του το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Στη Ζάκυνθο έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, την ειδική γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Φωτεινή Παντιώρα, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.



Με την ίδια αποστολή, στη Ζάκυνθο έφτασε κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ), για τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια και την καταγραφή των ζημιών από τη σεισμική δόνηση.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/megales-katolisthiseis-stin-paralia-myzithres-apo-ton-seismo-ekkenothikan-treis-diororofes-katoikies-eikones/#ixzz5V9S4syDH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου