Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018

Προκαλεί ο αλβανός ΥΠΕΞ – «Ο κατάλογος non grata δεν έχει κλείσει ακόμα»




Προκλητικές δηλώσεις από τον αλβανό υπουργό Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσατί, για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα
«Σε γενικές γραμμές, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ώριμη, αλλά περιμέναμε από αυτή μια πιο σαφή αποστασιοποίηση», τόνισε
«Η Αλβανία δεν έχει κλείσει ακόμα τον ελληνικό κατάλογο “non grata”», κατέληξε

Εμπρηστική ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, για όσα εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του έλληνα ομογενούς, Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες. Όπως είπε, ο κατάλογος των Ελλήνων που χαρακτηρίζονται non grata για τα Τίρανα, δεν έχει κλείσει.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό visionplus τόνισε πως «σε γενικές γραμμές, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ώριμη, αλλά περιμέναμε από αυτή μια πιο σαφή αποστασιοποίηση, κυρίως για τις εξτρεμιστικές εκδηλώσεις που όλοι μας είδαμε στη νεκρώσιμη ακολουθία και για την αρνητική χειραγώγηση που έγινε σ΄ αυτή».

Μάλιστα, δήλωσε απογοητευμένος για την «επίσημη σιωπή» της Αθήνας αλλά και για την κοινή γνώμη της Ελλάδας, για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Ερωτηθείς για την κήρυξη 52 Ελλήνων ως ανεπιθύμητους, ο Μπουσάτι έκανε λόγο «για οργανωμένη δράση σε βάρος της κυριαρχίας της Αλβανικής Δημοκρατίας καθώς και για προκλητικές εκδηλώσεις και δηλώσεις κατά της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας ηρεμίας της χώρας».

Όπως υποστήριξε, στο ίδιο σκεπτικό ήταν και η απόφαση του ΥΠΕΞ να κηρύξει ως «persona non grata» και την κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους την οποία κατηγόρησε για υποκίνηση μίσους και για παραβίαση της συνταγματικής τάξης.

Ακόμα, σημείωσε ότι «η Αλβανία δεν έχει κλείσει ακόμα τον ελληνικό κατάλογο “non grata”».




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/prokalei-o-alvanos-ypex-o-katalogos-non-grata-den-echei-kleisei-akoma/#ixzz5Wlbfv4wV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου