Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2018

Γράμμα στον Άη Βασίλη - Τα ΕΛΤΑ περιμένουν και φέτος τα πιτσιρίκια να ζήσουν το όνειρό τους





Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έβαλαν τα γιορτινά τους, γραμματοκιβώτια ντύθηκαν στα κόκκινα και περιμένουν και φέτος τα δικά μας γράμματα στον Άγιο Βασίλη.

«Ηο Ηο Ηο !!! Μerry Christmas» . Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Ήρθε η ώρα να ζήσουμε τη μαγεία των γιορτών και να ξαναπιάσουμε μολύβι και χαρτί μικροί και μεγάλοι.

Ο Άη-Βασίλης είναι έτοιμος και χαμογελαστός ετοιμάζεται να πάρει τον σάκο με τα δώρα, να ανέβει πάνω στο έλκηθρο που το σέρνουν ζωηρά ελάφια ή τάρανδοι και να ξεκινήσει το μαγικό ταξίδι… της διανομής.

Στη μαγεία αυτή, έχουν μπει οι υπάλληλοι των ταχυδρομείων αφού ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν από κάθε γωνιά της χώρας τα γράμματα πασπαλισμένα από κόκκους χρυσόσκονης και κόκκινες κορδέλες, με ευχές, όνειρα, επιθυμίες αλλά και προβληματισμούς .

Πέρυσι τα γράμματα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, ξεπέρασαν τα 120.000 ωστόσο όπως μας είπαν ο κύριος όγκος των γραμμάτων αποστέλλεται αυτές τις μέρες, από τα μέσα Δεκεμβρίου. Πάντως το πρώτο γράμμα έφθασε νωρίς, στις 28 Νοεμβρίου, και αποστολέας ένα παιδί από την Κατερίνη.

Πέρυσι απαντήσεις δόθηκαν στα 50.000 γιατί αυτά είχαν αποστολέα. Πάντως εκτός από τα μεμονωμένα γράμματα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παραλαμβάνουν φακέλους που περιέχουν δεκάδες αποστολές, διότι τα παιδιά αποφασίζουν να γράψουν γράμμα όλα μαζί στο σχολείο και να κάνουν μια αποστολή.

Στις επιθυμίες τους εκτός από τα παιχνίδια ζητάνε «Ειρήνη και Αγάπη» ενώ χαρακτηριστική είναι η φράση «Άγιε Βασίλη, αν είμαι καλό παιδί, αν το αξίζω θέλω να μου φέρεις….» αφού σε όλους μας υπήρχε η εκδοχή πως «δώρα δικαιούνται όσοι ήταν καλοί καθόλη τη χρονιά». Οι υπεύθυνοι των ΕΛΤΑ συνιστούν να γράφονται σωστά τα στοιχεία του αποστολέα για να μπορέσουν να απαντήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα γράμματα στέλνοντας ένα δωράκι και θυμούνται πως πέρυσι έλαβαν από κάποιο σχολείο γράμμα τριών μέτρων, χαρτιά Α4 συρραμμένα ζητώντας από τον Αγιο Βασίλη «Αγάπη και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο» .

Φέτος η δράση των ΕΛΤΑ «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» παρέχει ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης σε όλους αυτούς που θέλουν αυτές τις γιορτινές μέρες να επικοινωνήσουν, να «μιλήσουν», να καταθέσουν τις επιθυμίες και τις σκέψεις τους. Βοηθάνε τους μικρούς μας φίλους να γράψουν το τέλειο γράμμα στον Άγιο Βασίλη! Γι αυτό μπείτε στο https://hohoho.elta.gr/, δείτε τα σχετικά βίντεο, κατεβάστε και εκτυπώστε υλικό για δημιουργική απασχόληση ή παίξτε online Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια!

Λίγες μέρες έμειναν … ας γίνουμε όλοι παιδιά προσφέροντας αγάπη, ελπίδα απαλύνοντας τον πόνο και τις έννοιες της καθημερινότητας. Η μαγεία των Χριστουγέννων μας περιμένει...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου