Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.



Η Νέα Δημοκρατία δεν απέδειξε, ούτε μέσα σε αυτό το οξυμένο περιβάλλον, με συνεχείς ψηφοφορίες στη Βουλή και μια κυβέρνηση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ότι διαθέτει τα όπλα εκείνα, που θα γονάτιζαν τον αντίπαλό της.

Ο Τσίπρας πέρασε ότι ήθελε, μέσα στο χειρότερο δυσμενέστερο εθνικά και οικονομικά περιβάλλον, από την εποχή της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα. Απόλυτη ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας και πρόβλεψη, για τα πλέον πιθανά σενάρια, που θα μπορούσε να ακολουθήσει, ο Αλέξης Τσίπρας.


Απόλυτος εξευτελισμός, με προβλέψεις-μνημόνια, συντάξεις, ψηφοφορία για Σκόπια κλπ-που και ο πλέον ανίδεος πολιτικός θα έβλεπε τι θα γινόταν

Απόλυτη αποτυχία, προσεταιρισμού ψήφων. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι πλέον η Νέα Δημοκρατία, έχει διαμορφώσει το προφίλ πολιτικού γυρολόγου αθίγγανου, με Datsun και μεγάφωνα, στις γειτονιές της Αθήνας, που καθαρίζει από ταράτσες μέχρι και κήπους. Απόλυτος αποκλεισμός από την ιδεολογική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Ευρώπης.

Αντιπολιτευτική τακτική, νηπιακής κατάστασης, με κορώνες εν είδει μαθητικού bullying σε κακόφημο λύκειο των Αθηνών.

Απόλυτη αποτυχία άρθρωσης ορθού πολιτικού λόγου, με σχέδιο, πρόγραμμα, λύσεις καινοτόμες. Kάτι το συγκεκριμένο, το εντυπωσιακό, βρε αδελφέ….

Απόλυτη προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στα πυροτεχνήματα και στις κραυγές προς άγραν αρνητικών για την κυβέρνηση ψήφων και εξ αυτού απόλυτη επιμονή σε θέματα μείζονος πολιτικής σημασίας, όπως αυτό της ονομασίας των Σκοπίων, για το οποίο όμως δεν έχει πεισθεί, ότι θα το έκανε διαφορετικά, ούτε ο τελευταίος οπαδός της.

Και πως να πεισθεί, όταν ακόμα σε όλο το διαδίκτυο, κυκλοφορούν τα σποτάκια παρελθόντων ετών, κορυφαίων της Νέας Δημοκρατίας, που νομίζεις ότι προπαγανδίζουν τις εθνικές λύσεις… της κυβέρνησης με την διπλή ονομασία.

Πλήρης αποτυχία ουσιαστικού αντιπολιτευτικού λόγου. Κορώνες, φανατισμοί, κρεμάλες… γιούρια και αποτέλεσμα μηδέν. Στην ουσία "Γκρουμπούσκολο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς", όπως είπε πολύ σωστά ο Δένδιας.

Αντ' αυτού, δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Τσίπρα να μειώνει κι άλλο την διαφορά, την Χρυσή Αυγή να τσιμπάει ψηφαλάκια και το αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ΚΙΝΑΛ, να βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο. Και φυσικά από την άλλη πλευρά προς τα δεξιά ζυμώσεις μην τυχόν και πιάσουμε το όριο και μπούμε στην βουλή…

Τι σκοπεύει να κάνει η Νέα Δημοκρατία, εάν ο Τσίπρας, που δεν φαίνεται να διαθέτει και τέτοιες ευαισθησίες, περάσει με καλοκαιρινά μπάνια το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ακόμα κι αν αυτό είναι διψήφιο; Εδώ δεν τον πείραξε, ούτε τον άγγιξε καν το μείζον εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, θα κολλήσει σε δέκα εκατοστιαίες μονάδες διαφορά για το ποιοι μελλοντικοί.. πλούσιοι θα πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο; Δεν αναφερόμαστε στις εκλογές αυτοδιοίκησης, γιατί τόσο το εκλογικό σύστημα, με δυο και τρεις νεοδημοκράτες υποψηφίους σε κάθε πόλη,  όσο και οι αστείες επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, στις μεγάλες πόλεις, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για πανηγυρισμούς και ξεκάθαρα συμπεράσματα…

Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, μπροστά στην ασφυκτική πίεση του Τσίπρα, να κερδίσει τον χώρο της κεντροαριστεράς, κάτι που είναι πολύ πιθανότερο να επιτύχει, πάρα να αποτύχει; Από που θα αλιεύσει ψήφους η Νέα Δημοκρατία, με έναν Τσίπρα με συσπείρωση 50% και μια αξιωματική αντιπολίτευση με συσπείρωση ταβάνι 88%;

Kαι φυσικά με έναν Τσίπρα που τα δίνει όλα από παροχές μέχρι αυξήσεις στους μισθούς, συντάξεις, επιδόματα κλπ κλπ. Το παραμύθι ότι αυτός τα πήρε, τα μισά δίνει δεν πιάνει πια.Σε άλλα μνημόνια είχαν υπογράφει οι συμφωνίες και οι Έλληνες το γνωρίζουν πλέον….

Ποιος ασχολείται πραγματικά, με το ότι … η μεν κυβέρνηση με τα βαφτίσια των γειτονικών σλάβων σε Μακεδόνες και η αντιπολίτευση με τις ανόητες κορώνες και τα σκληρά μηνύματα κατάφεραν να διχάσουν τους Έλληνες;

Κι ερχόμαστε στο προκείμενο: Ποιον ευνοεί αυτός ο διχασμός; Κανέναν στην ουσία.

Κανένας δεν έχει πει στον Μητσοτάκη ότι εάν ο Τσίπρας πάει για εκλογές τον Οκτώβριο, θα γίνει το αντίθετο απ' αυτό που νομίζουν στο επιτελείο του:

Ο Τσίπρας θα σχεδιάσει πολύ καλά μια διαχειρίσιμη ήττα. Και ο Μητσοτάκης την επόμενη ημέρα, θα'χει απλώς να διαχειρισθεί την δική του… παρένθεση.

H πολιτική όπως προφανώς και η ίδια…η ζωή είναι μαραθώνιος αγώνας. Προφανέστατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει… κατοστάρι…Και φυσικά θα είναι το τελευταίο του …αγώνισμα, εάν στο τέρμα τον περιμένει ο Τσίπρας….-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου