Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019

«Πού να τα ξέρει όλα αυτά ο Πρωθυπουργός»...




Ο Μ. Κοττάκης γράφει για την σχέση του με τον Aντ. Λιβάνη και τα off the record «μυστικά»...
Δεν είναι μόνο η χειραψία Τσίπρα-Γεννηματά (και το «γεια σου Αλέξη», «γεια σου Φώφη», αν αληθεύει ο, τύποις, διάλογος) που συζητήθηκε ως παρασκήνιο από τις συναντήσεις στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη την ημέρα της ονομαστικής εορτής τού εκδότη. Είναι...
γενικότερα το όσα εκτυλίχθηκαν σε αυτό που λέμε στο περιθώριο»: στο ποιοι και πόσοι συναντήθηκαν, ποια πηγαδάκια έγιναν,

τι ελέχθη, ποιοι απέφυγαν ο ένας τον άλλον. Γι’ αυτό σήμερα υπάρχουν εφημερίδες –όχι από το εκδοτικό μέτωπο των γκόσιπ– που προβάλλουν πρωτοσέλιδα το θέμα. Το Νέα έχουν χτύπημα στη βάση της σελίδας «Τι πραγματικά έγινε στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη», η Καθημερινή γράφει σε μονόστηλο της πρωτοσέλιδης κορυφής «Καπνός χωρίς φωτιά η χειραψία Τσίπρα-Γεννηματά», ενώ η Εστία αφιερώνει το κύριο άρθρο της που γράφει ο διευθυντής της, ο Μανώλης Κοττάκης, και το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή αναφέρεται στην προσωπική σχέση του ίδιου με τον Αντώνη Λιβάνη, αλλά και με παλιά στελέχη του... βαθέος ΠΑΣΟΚ. Φάνηκε περίεργο στον Αλέξη Τσίπρα, γράφει ο Μ.Κ., «που με είδε εκεί ανάμεσα σε πρώην υπουργούς του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ (Λαλιώτης, Βάσω, Σκανδαλίδης, Σηφουνάκης, Ρέππας, Τσούρας, Βαλυράκης κ.ά.», αλλά «πού να τα ξέρει όλα αυτά ο Πρωθυπουργός». Τα «όλα αυτά» έχουν προηγηθεί στο άρθρο και παρουσιάζουν τον ενδιαφέρον που αναφέραμε στην αρχή. Γιατί ο αρθρογράφος αποκαλύπτει πώς έγινε η γνωριμία του με τον Αντώνη Λιβάνη, γράφει για οφ δι ρέκορντ πληροφορίες από το παρελθόν που του έδωσε και για το πώς γνωρίστηκε και συγχρωτίστηκε με στελέχη του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ.


Αρχίζοντας με την αναφορά ότι ο Αντώνης, ο Ηλίας και η Γιώτα Λιβάνη τον τιμούν με τη φιλία τους από το 2000, συνεχίζει δίνοντας τις εξηγήσεις γι’ αυτήν τη γνωριμία που εξελίχθηκε σε φιλία:


«Την χρονιά που εξέδωσα στον εκδοτικό οίκο τους το πρώτο από τα τρία βιβλία μου που φέρει τον τίτλο Θράκη, η μειονότητα σήμερα και απετέλεσε κάποτε τμήμα της διδακτέας ύλης στο τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Όλη η οικογένεια με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή –μολονότι δεξιός, ο κύριος Αντώνης πήρε την παρέα του (Κρεμαστινός, Μίρκος κ.ά.) και ήρθε στην παρουσίαση του βιβλίου εμού, του νεαρού και αμούστακου συντάκτη της ισχυρής "Απογευματινής" της εποχής. (Για το οποίο μίλησαν Παυλόπουλος, Σαμαράς, Πεπονής, Σγουρίδης, Στυλιανίδης)».


Τα off the record


Ο Μανώλης Κοττάκης αναφέρει στη συνέχεια ότι ο Αντώνης Λιβάνης του αποκάλυψε μυστικά για τις σχέσεις Ανδρέα-Μητσοτάκη την εποχή του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά, βέβαια, δεν τα αποκαλύπτει ο ίδιος στο άρθρο, ακόμα και σήμερα που η απόσταση του χρόνου μπορεί να το επιτρέπει. Υποθέτουμε ότι κάποια στιγμή αυτά θα γραφούν στην Εστία ή όπου αλλού.


Διαβάζουμε ακόμα από το κύριο άρθρο της Εστίας για τη γνωριμία του Μανώλη Κοττάκη με την οικογένεια Λιβάνη:


«Η φιλική μας σχέση αναπτύχθηκε μέσα στα χρόνια και εξελίχθηκε σε σχέση εμπιστοσύνης: Ο Αντώνης Λιβάνης μου έδωσε την πρώτη και μοναδική τηλεοπτική συνέντευξή του το 2005 στην ΕΡΤ. Με κάλεσε για να μου κάνει δήλωση στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου στην κόντρα του με τον Βενιζέλο για την αρχηγία, αμέσως μετά την ήττα του 2007. Μου εμπιστεύθηκε "μυστικά" από τη νεότερη ιστορία της χώρας, ειδικά για τη σχέση Ανδρέα-Μητσοτάκη την περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου, off the record φυσικά. Και βεβαίως με καλεί κάθε χρόνο στην εορτή του στο σπίτι του στην Κηφισιά (βρίσκεται πολύ κοντά στην οικία Σαμαρά), η οποία συνιστά πρώτης τάξεως πολιτικό γεγονός. Πιάνεις κλίμα».


Εκεί, γράφει ο Μανώλης Κοττάκης, κατάλαβε «γιατί το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε σε μεγάλο κόμμα και άντεξε στον χρόνο».


πηγη harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου