Τρίτη, Απριλίου 23, 2019

Πολάκης για Κυμπουρόπουλο: Πολιτική η κριτική μου – Μητσοτάκης και ΝΔ διαστρέβλωσαν τα λόγια μου BINTEO




Ένας… άλλος Παύλος Πολάκης στο περιστύλιο μετά το σάλο για την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Διατύπωσα πολιτική κριτική» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε πιο… ήρεμο τόνο απ’ ό,τι το συνηθίζει. Μίλησε για συνειδητή προσπάθεια στοχοποίησής του από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ανακοινώσει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του, τον κάλυψε απόλυτα ο πρωθυπουργός. ΝΔ: Ο Τσίπρας κάλυψε τον χυδαίο και φαύλο Παύλο Πολάκη - Ας ετοιμάζει την απολογία του.



Άκρως θεσμικός και με ύφος τόσο ήρεμο που δεν το… συνηθίζει εμφανίστηκε στο περιστύλιο της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, θέλοντας ίσως να μαλακώσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επίθεσή του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.


Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει, μετά το Πάσχα, όταν θα ξανανοίξει η Βουλή, πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του αλλά και την απόλυτη κάλυψη που του παρείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ένιωσε την… ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις και να «βαφτίσει» τα όσα έγραψε στο Facebook «πολιτική κριτική».


«Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης μου από Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ξεκίνησε τη δήλωσή του ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας πως όσα έγραψε διαστρεβλώθηκαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχηγό του προσωπικά.


«Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, το οποίο αυτό υπηρετούμε και αυτό χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα, το ερώτημα το οποίο προκύπτει προς τη Νέα Δημοκρατία και προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόριακαι επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλει στην άρση των διακρίσεων και τη δημιουργία της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία. Εγώδιατύπωσα μια πολιτική κριτική σε μια δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα από τη στιγμή που ορθώς κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν: αυτά τα μέτρα, τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, που δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών για τους αναπήρους, αν τα θεωρούν χάρες που θέλουν να καταργήσουν. Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα, πέρα από την όποια διαστρέβλωση προσπαθεί να κάνει ηΝέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης στη δήλωσή του.

Δείτε όσα είπε




Η δήλωση αυτή από τον Παύλο Πολάκη, μια δήλωση μακριά από το «αψύ» όπως το χαρακτήρισε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ύφος του, ήρθε ύστερα από τις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας μέσω facebook ο Παύλος Πολάκης σχολίασε μια ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στην οποία, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ανέφερε ότι δεν θέλησε ποτέ μόρια, επιδόματα και χάρες και πως διεκδικεί ίσες ευκαιρίες και αυτό που δεν υπάρχει. Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε την αναπηρία (!) του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ως εξής: «Αν διεκδικούσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι : (όπως δικαιουσουν ως ΑΜΕΑ) ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτά που λες!!!, έγραψε, ανεβάζοντας και το ΦΕΚ του διορισμού του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. «Ήταν μικρότητα να ανεβάσει το ΦΕΚ«, σχολίασε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σημειώνοντας πως πέρασε από αξιολόγηση για τη θέση και δεν είναι μόνιμος.



Αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη πήραν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης και ο Γιάννης Μπαλάφας αλλά όχι ο Αλέξης Τσίπρας. Είτε γιατί δεν ήθελε είτε γιατί δεν μπορούσε μετά την προαναγγελία της πρότασης μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη Βουλή για να απαντήσει στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και διεμήνυσε πως οποιαδήποτε στιγμή κι αν η ΝΔ καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, εκείνος θα την μετατρέψει σε πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η στάση αυτή του Αλέξη Τσίπρα δεν προκάλεσε αντιδράσεις μόνο στην Ολομέλεια, που συνεδρίαζε για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, αλλά και ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία κατά του πρωθυπουργού και του Παύλου Πολάκη.


«Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να απομακρύνει τον χυδαίο και φαύλο Παύλο Πολάκη. Αντ’ αυτού επέλεξε να τον καλύψει πλήρως. Πήγε στη Βουλή για να επιβεβαιώσει ότι ηγείται της κυβέρνησης των Πολάκηδων και όχι των πολλών.

Ας ετοιμάζει από τώρα την απολογία του. Για τα ψέματα, τους φόρους, τις εθνικές υποχωρήσεις, την υπονόμευση των θεσμών και πάνω απ’ όλα για τη χυδαιότητα, τον διχαστικό λόγο και την τοξικότητα με τα οποία σημάδεψε τη δημόσια ζωή», αναφέρει η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου