Πέμπτη, Απριλίου 11, 2019

TA ΡΑΔΙΚΙΑ…ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ ΠΑΝΤΟΦΛΑΚΙΑ …. ΚΑΙ Η #NOVARTIS


Δύο συμπαθέστατες πονεμένες γριούλες συνελήφθησαν, γιατί η μία πουλούσε πλεκτά παντοφλάκια και η άλλη άγρια χόρτα. Και οι δυο, έφαγαν πρόστιμο. Η Δικαιοσύνη αποφάσισε να ζητήσει την άρση ασυλίας του βουλευτή, Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση της Νοvartis….

Τι σχέση έχουν οι δυο υποθέσεις με την τρίτη, θα ρωτήσετε. Καμία θα σας απαντήσουμε.

Βλέπετε εσείς καμία ομοιότητα; Δεν υπάρχει.

Η αντίληψη των Ελλήνων και ένα ποσοστό της ευαισθησίας τους, διαμορφώνεται από τα μέσα ενημέρωσης, δυστυχώς. Άρα;

Στις δυο πρώτες περιπτώσεις, οι συμπαθείς «πωλήτριες αγαθών» συνελήφθησαν μεν, αλλά μετά την κατακραυγή των μέσων ενημέρωσης, προφανώς δε θα πληρώσουν το πρόστιμο.  Είναι κι αυτό κάτι.

Το γεγονός ότι πουλούσαν την πραμάτεια τους, σε μεγάλη ηλικία, για να ζήσουν τα γέρικα κορμιά τους, τα δικά τους και των γερόντων τους, δεν φαίνεται ότι συγκίνησε τις αρχές.

Που πιθανότατα δεν συγκινούνται για χρόνια ολόκληρα, ακόμα κι αν πρόκειται για «προύχοντες».

Kαι στις δυο άλλωστε περιπτώσεις, τα μέσα ενημέρωσης τήρησαν την ίδια στάση: Κατακραυγή.
Ούτε εδώ υπάρχει καμία διαφορά. Και στις δυο περιπτώσεις, των δυο πωλητριών και του ενός πολιτικού, δεν συγκινήθηκαν οι αρχές…Έκαναν το καθήκον τους. Αυτό που επιβάλλει ο νόμος.

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε σε χρόνους δύσκολους -έτσι για να κάνουμε χιούμορ το λέμε- να βγάλει το πρώτο της «αποτέλεσμα» για την υπόθεση της Novartis. Θα'λεγε κάνεις, ότι πίεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον χρόνο των αποκαλύψεων, για να μπορούν να κατηγορούν άνετα την κυβέρνηση, ότι… αυτή πίεσε αποκαλύψεις για προεκλογικούς λόγους…Χιούμορ πάλι κάνουμε…

Στην περίπτωση των δυο γιαγιάδων, τα ρεπορτάζ υπήρξαν απόλυτα αποκαλυπτικά.

Συγγενείς, εικόνες από τα σπίτια, φίλοι ,μάρτυρες της σύλληψης κλπ κλπ.

Στην περίπτωση των αποκαλύψεων για την Novartis, πάλι υπήρξαν ρεπορτάζ με…δηλώσεις στήριξης του κ. Λοβέρδου, ανάθεμα εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορίες για σενάρια συνωμοσίας και αθλιότητας….

Είδατε εκτενή ρεπορτάζ για το ποια …έστω ισχυρίζονται, οι «κακοί άνθρωποι της Δικαιοσύνης που τα έχουν κάνει πλακάκια με την κυβέρνηση», ότι είναι τα στοιχεία; Διάβασε ή έμαθε ποτέ, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών γιατί κατηγορείται ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος;

Όλοι όμως έμαθαν ότι πρόκειται για συνωμοσία…

Είναι τέτοιας σφοδρότητας η στήριξη στον Ανδρέα Λοβέρδο, των μέσων ενημέρωσης, που κανείς αναρωτιέται, εάν θα γίνει το ίδιο, που έγινε με τις γριούλες…Δε θα πληρώσει δηλαδή το…«πρόστιμο».

Μα τι λέμε τώρα…Να εκτεθούν ολόκληρα κόμματα, παραδεχόμενα ότι κάτι υπάρχει; Ότι δηλαδή κι αυτά…χρηματίζονται και μάλιστα δεν πληρώνουν;

Τι λέτε τώρα; Βγάζουν απόφαση με την βοήθεια των μέσων ενημέρωσης. Πρόκειται για σκευωρία. Τυφλώνουν σε τέτοιο βαθμό τους πολίτες, που δεν τους αφήνουν να διαβάσουν τα στοιχεία, μην τυχόν και κατηγορηθούν για Συριζαίοι.

Σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέραμε, υπαρχει ένα κοινό στοιχείο:

Η έλλειψη σοβαρής αντίληψης, του κοινωνικού γίγνεσθαι. Επίσης του διαχωρισμού και της ανεξαρτησίας των εξουσιών.

Είναι το έλλειμμα κοινωνικής αντίληψης και κοινωνικής ευαισθησίας, που οδήγησε τα αστυνομικά όργανα στη σύλληψη δυο ηλικιωμένων φτωχών γυναικών, γιατί πουλούσαν πλεκτά παντοφλάκια και ραδίκια. Είναι το έλλειμμα αντίληψης, ισονομίας και αντικειμενικότητας των πολιτών, που δεν ψάχνουν να βρουν την αλήθεια και θέλουν να τρώνε αμάσητες τις βλακείες των μέσων ενημέρωσης.

Είναι τέλος, το έλλειμμα πνευματικής ισορροπημένης αντιλήψεως, ελευθερίας σκέψης και έκφρασης όλων εκείνων, που δε θέλουν να είναι με τον έναν ή τον άλλον, έτσι αφ' εαυτής, αυτομάτως, χωρίς προβληματισμό και γνώση της πραγματικότητας, επειδή το λένε τα μέσα ενημέρωσης, αλλά θέλουν να βγάζουν συμπεράσματα μόνοι τους.

Εν ισορροπία. Κι όχι ανισόρροπα.

Που αντί να τρώνε…κουτόχορτο, διαβάζουν, ψάχνουν και κρίνουν.

Έρμες γριούλες….Τι τα θέλατε τα αγριόχορτα και τα….πλεκτά παντοφλάκια.
Δεν πουλούσατε…φάρμακα καλύτερα;-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου