Παρασκευή, Απριλίου 19, 2019

To ΠΑΣΟΚ εγκαλεί την κυβέρνηση...



...για τις... συλλογικές συμβάσεις!...

«Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς εκπρόσωπος ενός κόμματος που κατάργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις, έρχεται να εγκαλέσει τη σημερινή κυβέρνηση η οποία τις επανέφερε», τόνισε η...
Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, μείωσαν τον κατώτατο μισθό κατά 22% και για τους νέους κατά 32% θεσπίζοντας τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό, εκτίναξαν την ανεργία στο 28% και την ανεργία των νέων στο 60%», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.





«Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Από την 21η Αυγούστου 2018 επαναφέραμε σε ισχύ τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επεκτασιμότητα και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Ήδη έχουμε επεκτείνει 11 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 200.000 εργαζόμενους», υπογράμμισε η Υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται η επέκταση τριών συλλογικών συμβάσεων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα, στις τράπεζες και των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Χανίων.

«Οι συμβάσεις που υπογράφονται και αυτές που είναι σε ισχύ ελέγχονται, και όσες πληρούν την προϋπόθεση της κάλυψης του 51% των εργαζομένων ενός κλάδου είτε έχουν επεκταθεί είτε θα επεκταθούν», επισήμανε...

left.gr

Αναρτήθηκε απ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου