Δευτέρα, Μαΐου 20, 2019

Τσίπρας: Απάντηση στην «πολιτική απάτη» το λαϊκό ποτάμι





Αλέξης Τσίπρας: «Έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο»


Η προοπτική της πέμπτης κατά σειρά εκλογικής νίκης για τον Αλέξη Τσίπρα μετά το 2014 αρχίζει να διαφαίνεται έντονα, καθώς το κλίμα στη βάση βελτιώνεται εντυπωσιακά μετά και το πακέτο κοινωνικών μέτρων της κυβέρνησης.


της Γεωργίας Σαδανά
gsadana@neaselida.news

Χαρακτηριστικά πολιτικού θρίλερ, με διαρκείς εκπλήξεις και ανατροπές μέχρι και την τελευταία στιγμή, εκλαμβάνουν τα τελευταία μέτρα προς τις ευρωεκλογές, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να διεκδικεί την πέμπτη κατά σειρά εκλογική του νίκη μετά το 2014 απέναντι σε κάθε είδους προγνωστικά, δημοσιεύματα και δημοσκοπικές μετρήσεις. Λίγα μόνο 24ωρα μετά την υπερψήφιση των νέων κοινωνικών μέτρων στη Βουλή και με τις εικόνες εγκάρδιας υποδοχής του κ. Τσίπρα να πολλαπλασιάζονται -ο ίδιος περιοδεύει σε διαφορετικές πόλεις ανά την Ελλάδα-, η προοπτική νίκης αρχίζει να διαφαίνεται έντονα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς «το κλίμα στη βάση βελτιώνεται εντυπωσιακά», όπως συνηγορούν υψηλόβαθμα στελέχη. Μεταξύ αυτών και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος εξήγησε ότι «είμαστε μία εβδομάδα σχεδόν πριν από την κάλπη και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει αναπτύξει μια δυναμική που έχει αγκαλιαστεί από τον ελληνικό λαό οπουδήποτε κι αν εμφανίζεται ο πρωθυπουργός για δημόσιες ομιλίες. Το πολιτικό κλίμα για την παράταξή μας βελτιώνεται ραγδαία».

Παρά το αντιπολιτευτικό κρεσέντο, «ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στη Λαμία, εκτιμώντας παράλληλα ότι «δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές της 26ης Μαΐου, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο».
Στη μάχη για το δεύτερο ημίχρονο



Η βεβαιότητα του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι σε ένα «νικηφόρο σκορ» στον εκλογικό αγώνα της 26ης Μαΐου δεν εδράζεται μόνο στο αποθεωτικό για τον κ. Τσίπρα κλίμα και στην καθολική αποδοχή του από ατόφια την κοινωνική βάση στη διάρκεια των επισκέψεών του, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Καρδίτσας. Τα μηνύματα που καταφθάνουν τις τελευταίες ώρες τόσο στην Ηρώδου Αττικού όσο και στην Κουμουνδούρου καταγράφουν «έντονη κινητοποίηση του προοδευτικού κόσμου» ενόψει των ευρωεκλογών -όπως αναλύθηκε σε σειρά κυβερνητικών συσκέψεων-, το μέγεθος της οποίας διαφαίνεται μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο, κλείνοντας τελικά την ψαλίδα μεταξύ των δύο μονομάχων.

Παρά το δημοσκοπικό χάσμα που καταγραφόταν συστηματικά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ τους τελευταίους μήνες, «στις 26 Μαΐου κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους, εκείνοι που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, και ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός», ανέφερε με νόημα ο κ. Τσίπρας από την Καρδίτσα,προσθέτοντας ότι «θα τερματίσουμε τη μεγάλη πολιτική απάτη που έστησαν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, θα στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Και θα είναι μόνο η αρχή για τη νέα μεγάλη νικηφόρα πορεία έξω από τα μνημόνια για να χτίσουμε την Ελλάδα των πολλών».

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 102 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου