Τετάρτη, Μαΐου 22, 2019

Έκκληση στην Ελλάδα για χορήγηση βίζας από χιλιάδες Τούρκους





«Απόβαση» στα ελληνικά νησιά σχεδιάζουν οι Τούρκοι τουρίστες κατά το 9ήμερο του μπαϊραμιού, το οποίο ξεκινά στις 3 Ιουνίου. Οι κρατήσεις έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ωστόσο οι τουριστικοί πράκτορες αναμένουν ακόμη την έναρξη από την Ελλάδα της εφαρμογής της ολιγοήμερης θεώρησης, μιας ειδικής βίζας που παραχωρείται εκτός Σένγκεν για ορισμένα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με το κανάλι Σίγμα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του κυπριακού καναλιού, που επικαλείται, τα τουρκικά ΜΜΕ, δεν έχει μείνει πλέον δωμάτιο για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου στη Ρόδο, την Μύκονο, την Σαντορίνη, την Μυτιλήνη, την Κω, την Πάτμο, την Σύμη, την Πάρο, την Κρήτη, την Ζάκυνθο και την Σκιάθο.

Ο τουριστικός πράκτορας στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας, Σινέμ Ντουρσούν, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα πρέπει το συντομότερο να ανακοινώσει την εφαρμογή της ολιγοήμερης βίζας. Αν η ημερομηνία της εφαρμογής ανακοινωθεί μετά το μπαϊράμι, τότε πολλοί τουριστικοί πράκτορες και κυρίως οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημία. Θα είναι απώλεια και για την οικονομία της Ελλάδας και για τους πελάτες που έχουν κάνει κρατήσεις».



Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/404668/ekklisi-stin-ellada-gia-horigisi-vizas-apo-hiliades-tourkous/#ixzz5odGj5rrC
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου