Πέμπτη, Μαΐου 30, 2019

Όλι Ρεν: Σε ετοιμότητα για νέα μέτρα στήριξης της Ευρωζώνης





«Η οικονομία βρίσκεται σε φάση αδυναμίας και αναλύουμε εάν πρόκειται για προσωρινό φαινόμενο ή για μια οικονομική επιβράδυνση με διάρκεια».Αυτό ανέφερε ο Φινλανδός Όλι Ρεν, εκ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και υποψήφιος για τη διαδοχή του Μάριο Ντράγκι στο «τιμόνι» της κεντρικής τράπεζας.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η ΕΚΤ παραμένει σε ετοιμότητα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων νομισματικής στήριξης, εάν καταστεί αναγκαίο.

Ο Όλι Ρεν μίλησε σε συνέδριο του «Reuters Breakingviews» και ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα συζητήσει διάφορες εναλλακτικές στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, όταν θα έχει στη διάθεσή της και τις νέες προβλέψεις για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας στάθηκε και στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ως τον σημαντικότερο παράγονταπου υπονομεύει την εμπιστοσύνη.
«Εάν οι συνθήκες επιδεινωθούν και βρεθούμε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ύφεσης, τότε είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», πρόσθεσε. Παρότι μια ύφεση δεν συμπεριλαμβάνεται προς το παρόν στα σενάρια της ΕΚΤ, χρειάζονται μέτρα στήριξης, παραδέχθηκε ο κ. Ρεν.
Η ΕΚΤ έχει ήδη προαναγγείλει νέο γύρο χορήγησης φθηνής ρευστότητας προς τις τράπεζες και αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, δεν αποκλείεται όμως να εξετάσει και άλλα μέτρα στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου