Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2019

Ελλάς Βερόνα: Οπαδοί πανηγύρισαν την άνοδο με ναζιστικούς ύμνους και σβάστικες




Η Ελλάς Βερόνα επέστρεψε στην Serie A, μετά το 3-0 επί της Τσιταντέλα στη ρεβάνς των μπαράζ ανόδου, αλλά σημαντική μερίδα των φίλων της επέλεξε τον... λάθος τρόπο για να πανηγυρίσουν, χρησιμοποιώντας ναζιστικούς ύμνους, πυρσούς και σβάστικες.

Οι φίλαθλοι της Ελλάς Βερόνα πανηγύρισαν την περασμένη Κυριακή (02.06.2019) την επάνοδο της ομάδας τους στην Serie A και το γιόρτασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, τραγουδώντας τον ύμνο της. Κάποιοι όμως χρησιμοποίησαν συνθήματα που προκαλούν…
ανατριχίλα.

“Είμαστε μία ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή, δείτε τι ομορφιές, μας προπονεί ο Ρούντολφ Ες”, φαίνονται να τραγουδούν οι νεοναζί οπαδοί της Ελλάς Βερόνα σε βίντεο που ανήρτησε η εφημερίδα “La Repubblica” στον ιστότοπό της, δείχνοντας τους να πανηγυρίζουν με αναμμένους πυρσούς στην κεντρική πλατεία Μπρέ, έξω από τη διάσημη Αρένα της Βερόνα τη νίκη ανόδου της ομάδας.




Οι φιλοναζιστικοί πανηγυρισμοί από οπαδούς της Βερόνα και τους φανατικούς της οπαδούς δεν είναι πρωτοφανείς. Τον Ιούλιο του 2017, τα εγκαίνια του πετάλου στο στάδιο “Μπεντεγκόντι” χαρακτηρίσθηκαν από την ομιλία του νεοναζί Λούκα Καστελίνο, επικεφαλής των φανατικών οπαδών της ομάδας και συντονιστή της νεοναζιστικής Forza Nuova στη βόρειο Ιταλία (εναντίον του εκκρεμούν έρευνες και διώξεις).

“Ποιος επέτρεψε τη γιορτή τούτη, ποιος πλήρωσε για όλα αυτά, ποιος τα εγγυάται; Ένα όνομα έχει: Άντολφ Χίτλερ”, δήλωνε τότε στο παραλήρημα του ο Καστελίνο. Οι οπαδοί της ομάδας είχαν απαντήσει -εν χορώ- αμέσως μετά: “Είμαστε μία ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή…”.

Δύο χρόνια αργότερα, η Ελλάς επέστρεψε στην Α’ Κατηγορία και οι… κληρονόμοι της “Κιτρινογάλαζης Ταξιαρχίας” (ομάδας οπαδών που διαλύθηκαν με παρέμβαση της δικαιοσύνης), επέστρεψαν με ρωμαϊκούς χαιρετισμούς, σβάστικες και κελτικούς σταυρούς.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, La Repubblica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου