Τετάρτη, Αυγούστου 14, 2019

Καταστροφική πυρκαγιά, περίεργες συμπτώσεις...
Mια τεράστια καταστροφή για την Ελαφόνησο προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά, στην κορύφωση μάλιστα της τουριστική περιόδου, υπενθυμίζοντας πόσο αρνητικό ρόλο έχουν...
διαδραματίσει και τι ζημιά έχουν προκαλέσει τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι επιτήδειοι που ευδοκιμούν στην Ελλάδα.

Η φωτιά κατέστρεψε περίπου το 1/4 του νησιού με την εκπληκτική ομορφιά. Μια οικολογική καταστροφή σε προστατευόμενη περιοχή NATURA. Πρόκειται για το νησί που ο ίδιος ο Δήμαρχός του είχε επιχειρήσει να οικοπεδοποιήσει. Ο «έκπτωτος» πλέον Χαράλαμπος Λιάρος κρίθηκε το 2017 ένοχος για απάτη κατ' έξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημόσιου με ποινή κάθειρξης 15 ετών καθώς μαζί με ένα ξάδελφο και ένα συμβολαιογράφο πωλούσαν 135 οικόπεδα σε δασική έκταση στην εξωτική παραλία του Σίμου! Πολύ πριν το «νέο ποινικό κώδικα» στον επιτήδειο Δήμαρχο είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, αποφεύγοντας τα ισόβια, και η έφεσή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκασή της.Η καταστροφική φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από τη χωματερή που βρίσκεται δίπλα στην πασίγνωστη παραλία. Όπως υπενθύμισε με ανάρτησή της μια επισκέπτης, πολλά περίεργα πράγματα έχουν συμβεί στο νησί και η φωτιά «μοιάζει να ήρθε την κατάλληλη στιγμή με την κατάλληλη κυβέρνηση», ενώ ο πρώην Δήμαρχος συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος και αναμένεται η κρίση του σε δεύτερο βαθμό. Η ίδια επισκέπτης επισημαίνει και άλλες δυσάρεστες εικόνες από το νησί όπως το μπάζωμα της παραλίας προκειμένου να αναπτυχθούν μερικά ακόμη τραπεζοκαθίσματα ενώ σχολιάζει αρνητικά τη χωματερή που προκάλεσε την πυρκαγιά σε σχέση με τις «μπίζνες» ιδιωτών και εργολάβων γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι «συμπτώσεις» και η γενικότερη κατάσταση στο νησί, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μία από τις βασικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και της δημόσιας διοίκησης που προκαλούν τεράστιες φυσικές καταστροφές και τραγωδίες.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου