Τετάρτη, Αυγούστου 14, 2019

Η πρώτη δορυφορική απεικόνιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια – Από την υπηρεσία Copernicus






Η φωτογραφία ελήφθη πριν την περαιτέρω επέκταση της φωτιάς
Τα κύρια ενεργά μέτωπα που εντοπίζονται είναι στην περιοχή του χωριού Μακρυμάλλη, στην κοντινή Μονή και στο δάσος λίγο βορειότερα
Εξαιτίας του πυκνού καπνού δεν ήταν δυνατόν να γίνει αναλυτική εκτίμηση των καμένων εκτάσεων

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, μετά από αίτημα της γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη δορυφορική απεικόνιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Η φωτογραφία ελήφθη πριν την περαιτέρω επέκταση της φωτιάς, η περίμετρος της οποίας ξεπέρασε τα 11,5 χιλιόμετρα αργά το απόγευμα της Τρίτης (13/8).


Τα κύρια ενεργά μέτωπα που εντοπίζονται στο καρέ είναι στην περιοχή του χωριού Μακρυμάλλη, στην κοντινή Μονή και στο δάσος λίγο βορειότερα.

Η εικόνα δείχνει επίσης πόσο πυκνός ήταν ο καπνός που προκλήθηκε από την φωτιά, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα.

4 hours after being activated for the Evia 🇬🇷 , our has delivered its “First Estimate Product” based on a @planetlabs image acquired today
Unfortunately thick smoke does not allow to perform a full delineation
A VHR acquisition is planned for tomorrow
Προβολή εικόνας στο Twitter
45 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό





Εξαιτίας του πυκνού καπνού η υπηρεσία Copernicus ενημέρωσε μέσω Twitter ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει χθες αναλυτική εκτίμηση των καμένων εκτάσεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργοποιήθηκε χθες με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, με σκοπό τη χαρτογράφηση της έκτασης που καταστράφηκε και τις ζημιές στην Εύβοια.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για τη διαχείριση του έργου τους και για να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την καταστροφική πυρκαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου