Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ- ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ



Είπαν πολλά και προέβλεψαν άλλα τόσα, για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Τα γνωστά φερέφωνα των διαπλεκόμενων συμφερόντων, για τα οποία πάντα θα αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια τους. Λούστροι των μίντια, που ανακάλυψαν τελευταία ότι φεύγει από την πολιτική-δεν θα τους κάνει την χάρη-επιχείρησαν να αμαυρώσουν την προσφορά του, στην παράταξη.

Είναι δεδομένο, ότι η περιοδεία Κ. Καραμανλή στην Μακεδονία προεκλογικά, ήταν εκείνη...
που αντέστρεψε το κλίμα που είχε δημιουργηθεί εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, για την συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν επίσης εκείνη, που έδωσε την δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να κερδίσει την αυτοδυναμία και να μην κυβερνά με τους σκελετούς από την ντουλάπα του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ). Άσχετα εάν ο πρωθυπουργός επέλεξε- πολύ κακώς και θα το βρει μπροστά του- να επαναφέρει από την… ντουλάπα ορισμένα αποκαΐδια της πολιτικής και να εγκρίνει την εκλογή γυρολόγων, γραφικών τύπων, που σήμερα εκθέτουν καθημερινά την κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία.

Ο Κώστας Καραμανλής, στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς ανταλλάγματα. Και θα είχε κάθε λόγο να μην το κάνει, αφού η σημερινή εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει καμμία σχέση με την ιδεολογία που πρεσβεύει το καταστατικό και το ιδρυτικό της μανιφέστο. Όμως εκεί, επέμεινε στην ενότητα και έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε, για να εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αντίθεση με ορισμένους που ήταν δίπλα του δήθεν και τον υπονόμευαν και τώρα εξακολουθούν και το πράττουν, γιατί δεν υποχωρεί στις παράλογες, έως τρελές απαιτήσεις τους. Η συνέχεια θα αποδείξει, ότι και σε αυτό ο Κώστας Καραμανλής είχε δίκιο…Είχε δίκιο απέναντι στους μόνιμους υπονομευτές μίας παράταξης, που επιδίωκαν πάντα το προσωπικό τους συμφέρον και έγραφαν στα παλαιά τους υποδήματα αρχές, ιδεολογία και ηθικούς κανόνες…

Ο πρώην πρωθυπουργός λοιπόν, όχι μόνον δεν θα πραγματοποιήσει το όνειρο των διαπλεκόμενων συμφερόντων, αλλά σε κάθε περίπτωση, που κρίνει ότι η παρέμβασή του είναι υπέρ της ενότητας, θα το πράττει στο άμεσο μέλλον. Τα εθνικά ζητήματα κυρίως, αλλά και η καθημερινότητα του πολίτη, είναι στις πρώτες προτεραιότητές του. Και καθώς φαίνεται, οι παρεμβάσεις του κάθε άλλο παρά... θα στεναχωρήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι με τα βαρίδια διαπλεκόμενων συμφερόντων, δεν μπορεί να βαδίσει μια κυβέρνηση στην υλοποίηση των στόχων της.

Το μέλλον θα δείξει εάν το Μαξίμου, αντιληφθεί ότι υπάρχουν όρια στις σχέσεις εξάρτησης, με τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου