Κυριακή, Νοεμβρίου 17, 2019

Σε τροχιά πώλησης το Πόρτο Καρράς


Επαφές με εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη

Του Γιώργου Χατζηλίδη
ghatzil@naftemporiki.gr

Σε διαπραγματεύσεις με την Belterra Investments, εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, για την πώληση των μετοχών του εμβληματικού Πόρτο Καρράς, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, βρίσκεται η Τεχνική Ολυμπιακή, ΟΛΥΜΠ+1,66% όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταρτίσθηκε μνημόνιο συναντίληψης (MoU) για τη διενέργεια αποκλειστικών διαπραγματεύσεων σχετικά με την πώληση μετοχών της εταιρείας Πόρτο Καρράς Α.Ε. που ανήκουν στην ΤΟ International Holding Ltd, ενώ αντίστοιχη συμφωνία καταρτίσθηκε και για τις μετοχές της Πόρτο Καρράς που ανήκουν σε συνδεδεμένα με την εταιρεία πρόσωπα. Η κατάρτιση της οριστικής σύμβασης τελεί υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις (διαμόρφωση των τελικών όρων, έγκριση των αρμόδιων αρχών κ.λπ.).


Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εάν βεβαίως επιτευχθεί συμφωνία, ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη έχει σχεδιάσει επένδυση ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Το τίμημα της αγοράς θα κυμανθεί μεταξύ 250-300 εκατ. ευρώ, ενώ -σύμφωνα με άλλες πηγές- οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στο δάνειο ύψους 45 εκατ. ευρώ που είχε λάβει η Πόρτο Καρράς από το fund Fortress πριν από λίγους μήνες με εγγύηση ενεργητικό της.
Κατά το παρελθόν, για το συγκρότημα των τεσσάρων ξενοδοχείων ενδιαφέρον φέρεται να είχαν εκδηλώσει, μεταξύ άλλων, η ΤΕΜΕΣ, η Hines, η Marriott, αλλά και επενδυτικά κεφάλαια της Goldman Sachs.

Υπενθυμίζεται πως το συγκρότημα είναι ανεπτυγμένο σε έκταση 17,5 χιλιάδων στρεμμάτων και περιλαμβάνει τέσσερα ξενοδοχεία. Διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, γήπεδο γκολφ 18 οπών και συνεδριακό κέντρο. Ο δυνητικός επενδυτής μπορεί να αγοράσει εκτός από τα ξενοδοχεία και την ευρύτερη έκταση, που έχει και τη δυνατότητα ανέγερσης 526 κατοικιών, οι οποίες μάλιστα είναι σε μεγάλο βαθμό ώριμες σε επίπεδο αδειών.

Τρίτη τουριστική επένδυση

Η ολοκλήρωση του deal θα αποτελέσει δυναμικό άνοιγμα του ομίλου Σαββίδη στον τουριστικό τομέα της Βόρειας Ελλάδας, μετά το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη, τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, αλλά και της επένδυσης για την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε έκταση 230 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, που επίσης αναμένεται να μπει σε φάση εκκίνησης.

Από την έντυπη έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου