Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2020

Είναι επίσημο: Από την ψαραγορά της Ουχάν προήλθε ο κορονοϊός - Εντοπίστηκε σε 33 δείγματα






Οι ειδικοί του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απομόνωσαν επιτυχώς τον νέο κοροναϊό, τον 2019-nCoV σε δείγματα που έλαβαν από την ιχθυαγορά της πόλης Ουχάν, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ιός προήλθε από άγρια ζώα τα οποία πωλούνταν εκεί.

Στα 33 από τα 585 δείγματα που συλλέχθηκαν από την αγορά Χουανάν εντοπίστηκε το νουκλεϊκό οξύ του κοροναϊού αυτού, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ελέγχου και Πρόληψης Ιογενών Νόσων που υπάγεται στο CDC.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ειδικοί συνέλεξαν τα δείγματα την 1η Ιανουαρίου και στις 12 του μηνός. Τα 31 από τα 33 θετικά δείγματα προέρχονταν από τη δυτική πλευρά της αγοράς, όπου βρίσκονται οι πάγκοι των πωλητών άγριων ζώων. Αυτό υποδηλώνει ότι η επιδημία είναι πολύ πιθανόν να συνδέεται με το εμπόριο αυτό.

Οι συνθήκες υγιεινής στην αγορά της Ουχάν, που λειτουργούσε παράνομα, ήταν άθλιες καθώς ζωντανά φίδια, πουλερικά, θαλασσινά, ακόμα και νυχτερίδες πωλούνταν ζωντανά, ενώ δίπλα τους σάπιζαν τα πτώματα νεκρών ζώων.

Εικόνες που φέρονται να προέρχονται από την εν λόγω αγορά δημοσιοποίησε πρόσφατα το CNN. Κάποιες από αυτές είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου