Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020

Ο Σαμαράς «σφάζει με το γάντι» τον Μητσοτάκη – «Άδειασμα» για Χάγη και «μπηχτές» για μεταναστευτικό








Δεύτερο χτύπημα μετά την είδηση ότι θα λείπει από τη Βουλή όταν θα γίνεται η ψηφοφορία για τον ΠτΔ




«Πονοκέφαλο» αναμένεται να προκαλέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο, Σάββατο.

Πρώτα απ’όλα, ο πρώην πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να βρίσκεται στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την κα Σακελλαροπούλου. Της εύχομαι, βεβαίως, καλή επιτυχία. Λόγω προγραμματισμένου από καιρό ταξιδιού στις ΗΠΑ δεν θα βρίσκομαι στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας. Θα στείλω ωστόσο σχετική επιστολή, στην οποία θα αναφέρω ότι αν ήμουν παρών θα υπερψήφιζα την πρόταση του κόμματός μου» αναφέρει ο κ. Σαμαράς ο οποίος διαφωνεί με την προσφυγή της Ελλάδας στη Χάγη για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία.

«Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε “συνυποσχετικό” που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο…» δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

Επανέλαβε τέλος την θέση του περί λαθρομεταναστών και άφησε αιχμές για τη διαχείριση του προβλήματος από την κυβέρνηση.

«Στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι λεγόμενες “ροές” αποτελούνται από λαθρομετανάστες που πραγματοποιούν άτυπη εισβολή… Η κυβέρνηση ξέρει τι συμβαίνει, θέλει να κάνει αυτό που πρέπει, αλλά υπήρξαν ήδη σοβαρές καθυστερήσεις. Και αγκυλώσεις ακόμα. Ελπίζω να ξεπεραστούν με το νέο υπουργείο…» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου