Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;


Αποτέλεσμα εικόνας για πασοκ νδ


Τα κτυπήματα είναι απανωτά και δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες.

Οι «πτωχοί» του Σύριζα είναι ανύπαρκτοι και οποιαδήποτε αποχώρηση από τη «Νέα Δημοκρατία» δεν ευνοεί την δήθεν αριστερά. Στο μαντρί της Νέας Δημοκρατίας, μπήκαν ξένα σώματα, τα ίδια εκείνα, που πολεμούσαν μέχρις εσχάτων τις κυβερνήσεις Καραμανλή και τα στελέχη της, άλλα και την κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη.

Είναι εντελώς ανόητο να λειτουργεί παραταξιακή συνείδηση σε μία παράταξη, που δεν υφίσταται πλέον. Το μόρφωμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.....
ούτε σε εθνικό επίπεδο, ούτε σε οικονομικό, ούτε σε κοινωνικό επίπεδο έχει καμία σχέση με την Νέα Δημοκρατία που γνωρίζαμε.

Στελέχη αστεία και γραφικά άλλων χώρων, τα δέχθηκε με ανοικτή αγκαλιά η σημερινή ηγεσία, διαμορφώνοντας ένα πολιτικό προφίλ, που δύσκολα μπορεί σοβαρός άνθρωπος να το κατατάξει ακόμα και στα ευρωπαϊκά έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου.

Πρόκειται για ανοσιούργημα, που υφίσταται ακόμα, εξαιτίας δυο λόγων:

O πρώτος λόγος είναι η αποτυχημένη πορεία του Σύριζα, που εξακολουθεί όμως σήμερα, εντέχνως από τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιείται ως φόβητρο, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία για να μην πούμε γελοιότητα της αντιπολιτευτικής του τακτικής.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τον εναγκαλισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Αν και ήδη έχουν δημιουργηθεί ρωγμές, φαίνεται ότι και στις δυο πλευρές υπάρχουν ισχυροί..δεσμοί.

Είναι σαφές ότι η έλλειψη εναλλακτικής πολιτικής λύσης, δεν μπορεί να αποτελεί το στοιχείο εκείνο παραμονής των σοβαρά σκεπτόμενων δεξιών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κυρίως διότι, η έλλειψη αυτή, διαμορφώνει ένα κενό, στην υγιώς σκεπτόμενη δεξιά, που θα πρέπει να καλυφθεί αργά ή γρήγορα.

Το τοπίο δεν είναι ιδανικό, για τέτοιου είδους τολμήματα. Είναι σαφές αυτό. Αλλά  και πότε ήταν; Σε κάθε περίπτωση που τα διαπλεκόμενα στήριζαν τέτοιου είδους ανοσιουργήματα, ήταν πολύ δύσκολη μια άλλη πολιτική παρέμβαση.



Όμως τα γεγονότα τρέχουν...



Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ κ. ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΎΛΟΥ

O κ. Μητσοτάκης είδε στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, μια ικανή Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Tην οποία όμως ο ίδιος δεν ήθελε για πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Της πήγαινε περισσότερο η Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς φαίνεται…

Προφανέστατα την επέλεξε, γιατί θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον Σύριζα. Και έπρεπε να ανακοινωθεί πάραυτα μετά το φιάσκο, με την μη πρόσκληση στην Διάσκεψη για την Λιβύη, το μεταναστευτικό, τις εξώσεις που θα ακολουθήσουν, την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας κλπ κλπ.

Και φυσικά όπως όλοι γνωρίζουν, η ικανότατη κατά τα λοιπά δικαστικός, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής χωρίς διδακτορικά ή άλλους τίτλους και δεινή συνδικαλίστρια (πιθανότατα από τις λίγες συνδικαλίστριες που συμπαθεί ο πρωθυπουργός)… Θεωρείται και καλή φίλη του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο και εκθείαζε σε παρουσίαση βιβλίου … για τις περικοπές μισθών και συντάξεων.. Ε αφού δεν τα κατάφερε ο Βενιζέλος…

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε μόνον γι' αυτό…Ήθελε να γραφτεί στην ιστορία, ότι θα ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που θα πρότεινε γυναίκα για Πρόεδρο…Ή κάπως έτσι εν τέλει, εκδικήθηκε τον Προκόπη Παυλόπουλο…

Η διαμένουσα στο Μεταξουργείο σε πολυτελές διαμέρισμα προς 3.800 ευρώ περίπου το μέτρο (κατασκευής ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ-εταιρία η οποία μαζί με άλλες έχει κριθεί για περιβαλλοντικές παραβάσεις από το Ε' τμήμα …του Συμβουλίου της Επικρατείας) είναι ικανή δικαστικός. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και ικανή Πρόεδρος της Δημοκρατιας.

Kανείς εκ των νεοδημοκρατών πάντως δεν είδαν την αλήθεια. Το μόνον που τους ενδιέφερε ήταν εάν ο Σύριζα θα ερχόταν σε δύσκολη θέση και ψήφιζε την κ. Σακελλαροπούλου. Τους άρεσε μάλιστα το παιγνίδι με τους θεσμούς.. Όμως η κ. Σακελλαροπούλου ήταν εκείνη:

-Που το 2012 απέρριψε τους ισχυρισμούς των δήμων για την εγκατάσταση σε Κερατέα και Γραμματικό των ΧΥΤΑ..

-Εκείνη που τον Ιούλιο του 2012 απορρίπτει το αίτημα ακύρωσης της απόφασης για την παραχώρηση 4.000 στρεμμάτων σε Σκουριές και την διακοπή της υλοτόμησης (θαυμάστε οικολογική συνείδηση την οποία μάλιστα διαφήμισε η κυβέρνηση).

-Το 2015 μάλιστα απέρριψε τους ισχυρισμούς των κάτοικων των Σκουριών και οι εργασίες προχώρησαν.

-Τον Μάρτιο του 2015 πρότεινε την αθώωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ.

-To 2018 απορρίπτει τις προσφυγές για την συμφωνία των Πρεσπών. H δικηγόρος των Παμμακεδονικών Οργανώσεων κατήγγειλε ότι ήθελε ως πρόεδρος του ΣτΕ να αγορεύσουν οι δικηγόροι… μόνον είκοσι λεπτά και όταν διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι εθνικό τους είπε: «Eχουμε κι άλλες υποθέσεις εδώ πέρα. Δεν θα ασχολούμεθα μόνον με εσάς».

-Τον Ιούλιο του 2019 αποφασίζει ότι οι Έλληνες Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν πρέπει να παίρνουν 13ο και 14ο μισθό.

-Τον Δεκέμβριο του 2019 κατηγορείται για κακοδικία στην υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ (γνωστού και ως «Mr Bitcoin»)

Σε μία περίοδο που θα έπρεπε να βρίσκεται ένα πρόσωπο με πολιτική εμπειρία στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ.Μητσοτάκης βάζει την κ. Σακελλαροπούλου. Ακριβώς, για να περάσει όλα εκείνα που δεν θα περνούσε εάν υπήρχε στο Προεδρικό Μέγαρο πολιτικό πρόσωπο, που να διέθετε την ανάλογη γνώση και πιθανόν ευαισθησία…

Προτείνει την κ. Σακελλαροπούλου και ευτυχής το βράδυ της ίδιας ημέρας πηγαίνει σε πάρτι στο Κολωνάκι και δίνει τα διαπιστευτήρια του στον …πραγματικό «ηγέτη» της σημερινής «Νέας Δημοκρατίας»….(όσοι γνωρίζουν γνωρίζουν)

Τώρα όλα αυτά που αναφέραμε δεν είναι στοιχεία με βάση τα οποία κάποιος εκ των νεοδημοκρατών θα έπρεπε να μην ψηφίσει την κ. Σακελλαροπούλου; Πόσω μάλλον για τους συνετούς θρησκευόμενους της Νέας Δημοκρατίας, που η κ. πρόεδρος υπέβαλε τις ενστάσεις της επί αειμνήστου Χριστόδουλου για το εάν έπρεπε να γίνεται  με θρησκευτικό όρκο η ορκωμοσία των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας ...

Αλλά ούτε το θάρρος και την ευθύτητα να κάνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αυτό που έκανε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και δεν ψήφισε τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο δεν διαθέτουν…

Kαι μία ερώτηση: Εάν ήταν μυστική η ψηφοφορία η κ. Σακελλαροπούλου πόσες ψήφους θα έπαιρνε; Ας ξεκινήσουν με αυτήν την ερώτηση στον εαυτό τους οι βουλευτές. Που δεν θα την κάνουν βέβαια…
Και δεύτερη ερώτηση: Tι θα έλεγε η Νέα Δημοκρατία εάν ο Σύριζα πρότεινε την κ. Σακελλαροπούλου;


ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ....Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ....ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ …ΕΚΔΡΟΜΗ

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ... ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.



Η ανάπτυξη δεν έρχεται, όσο και αν την επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης.

Η ανεργία αυξήθηκε, οι εξαγωγές μειώθηκαν ..Οι μπουλντόζες στο Ελληνικό… μάλλον θα σκουριάσουν. Οι ελαφρύνσεις δεν φαίνεται να έρχονται, αντίθετα έρχονται νέες επιβαρύνσεις.

Oι πτωχοί Έλληνες δοκίμασαν να ζήσουν με…διακόσια ευρώ, δεν τα κατάφεραν…Oι μαγαζάτορες κλείνουν τα καταστήματά τους, ούτε την στεναχώρια τους... με τσιγάρο δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι Έλληνες.

Η υγεία νοσεί και δεν φαίνεται φως πουθενά. Στα πανεπιστήμια την μία ημέρα κατεβάζουν τα πανό και καθαρίζουν οι τοίχοι, την επόμενη είναι όπως τα άφησε…ο Σύριζα. Την πλήρωσε τελικά η αργία των Τριών Ιεραρχών από μία δεξιά (;) κυβέρνηση…

Η εγκληματικότητα. παρότι ο …Κλουζό -που έβρισκε πολύ εκσυχρονιστικό το γεγονός ότι καταργήθηκε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής… που επανιδρύθηκε έξι μήνες μετά- επιχειρεί να μας πείσει για το αντίθετο, αυξήθηκε (οι αριθμοί είναι αριθμοί, δεν γίνεται να τους αλλοιώσεις, ούτε να τους κρύψεις).

Τα Εξάρχεια ζουν και βασιλεύουν, δεν τα καθάρισαν μέσα σε μια νύχτα, το μόνον που άλλαξε είναι ότι τα καμένα και τα σπασίματα, μέρα παρά μέρα, δεν τα δείχνουν σε απευθείας μετάδοση τα μέσα ενημέρωσης του κ. Μητσοτάκη.

Οι μετανάστες καταφθάνουν καραβάνια, σε τριπλάσιο αριθμό, απ' ότι παλαιότερα και η κυβέρνηση επιχειρεί να τους φυλακίσει σε «κλειστού τύπου κολέγια». Υπουργοί κινδυνεύουν να φάνε ξύλο σε περιοχές που καίει το μεταναστευτικό, αλλά τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, μούγκα στην στρούγκα.

Στο διεθνές περιβάλλον, η κυβέρνηση μάλλον χάνει, παρά κερδίζει πόντους. Δεν της απευθύνουν τον λόγο οι Ευρωπαίοι, ούτε για θέματα που έχουν σχέση με την εθνική μας υπόσταση. Συνεδριάζουν και δεν συζητούν καν για την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Και η κυβέρνηση με κατόπιν εορτής λεονταρισμούς απειλεί ότι θα στείλει στρατεύματα στην Λιβύη. Τραγελαφικές καταστάσεις.

ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ.

Με πιεστικό τρόπο, οι βαστάζοι της  κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να μας πείσουν ότι είναι καλύτερη η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τους γείτονες. Και μετά τι;

Την συμφωνία των Πρεσπών ουδείς την θυμάται, αντίθετα την επικαλούνται κυβερνητικά στελέχη ως …πρότυπο. Σε κοινωνικό επίπεδο η αναλγησία ζει και βασιλεύει. Εκατομμύρια στα υπερατλαντικά οφίτσια του κ. Μητσοτάκη, ενώ κλείνουν παιδικοί σταθμοί για εκατόν πενήντα χιλιάδες, κόβουν ρεύμα σε γηροκομεία κλπ κλπ.

Γενικώς ο κ. Μητσοτάκης, δεν έκανε τίποτε απ' αυτά που είχε υποσχεθεί και μάλιστα άλλαξε πορεία μέσα στους πρώτους μήνες της δήθεν αξιοκρατικής κυβέρνησης, που τοποθετεί προέδρους στα νοσοκομεία, για να τους αλλάξει σε ένα μήνα.

Δεν ήταν έτοιμος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Απλώς είχε μπουχτίσει ο κόσμος με τον Σύριζα και ήθελε να διώξει τον Τσίπρα. Τον έδιωξε τον Σύριζα για να'ρθει κάτι καλύτερο. Ήλθε; H σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει παντελές την πυξίδα της κοινωνικής ευαισθησία και της ενσυναίσθησης.

Όσοι έχουν την γνώμη ότι η κυβέρνηση βαδίζει στον ορθό δρόμο, είναι σίγουρο ότι θα καταμετρηθούν στις στημένες δημοσκοπήσεις, που κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν στον αέρα.

Αντίθετα την…αντίθεσή τους, δεν θα δουν ποτέ αυτοί, που σκέπτονται ορθά και ψύχραιμα. Κι αυτοί, πρωτίστως, είναι οι υγιώς σκεπτόμενοι δεξιοί.

Άλλωστε, και να αποχωρήσουν δεν θα φύγουν από την παράταξη. Γιατί παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει πλέον. Τώρα θα μου πείτε… ένα μισθό παίρνουν οι άνθρωποι, τι να κάνουν; Εντάξει ας μείνουν τότε δίπλα στο ανοσιούργημα του Κυριάκου. Aλλά ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι όλοι αυτοί «πούλησαν» και μια ιστορική παράταξη. Και δεν θα κάνει εξαίρεση. Πιθανότατα και τον τόπο. -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου