Παρασκευή, Απριλίου 03, 2020

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο έλαβε εντολή να παραδώσει 100.000 σάκους πτωμάτων





Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτημα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ να παραδώσει 100.000 σάκους πτωμάτων σε οργανισμούς υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η πανδημία Covid-19 εξαπλώνεται ραγδαία.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) έστειλε αίτημα στο τμήμα υλικοτεχνικής υποστήριξης στο Πεντάγωνο «για 100.000 σάκους για την κάλυψη των αναγκών των κρατικών υπηρεσιών υγείας» επισήμανε σε δήλωσή του ο αντιπτέραρχος Μάικ Άντριους, εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Η FEMA είναι η κρατική υπηρεσία που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαχείριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν δύο «πολύ οδυνηρές» εβδομάδες.

Ο Λευκός Οίκος υπολογίζει ότι η ασθένεια θα σκοτώσει μεταξύ 100.000 και 240.000 ανθρώπους στη χώρα εάν τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα, σε σύγκριση με 1,5 έως 2,2 εκατομμύρια χωρίς την τήρηση μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου