Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020

Σουηδή έκοβε βόλτες στην Αθήνα παραβιάζοντας την 24ωρη υποχρεωτική απομόνωση


 


Παραβίασε την υποχρεωτική απομόνωση των 24 ωρών. «Εφιάλτης» για τη χώρα μας η αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων- Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε όλη την επικράτεια


Αυξάνονται τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού από ταξιδιώτες, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό. Και να φανταστεί κανείς ότι τα τεστ είναι δειγματοληπτικά, άρα ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος!

Χθες ανακοινώθηκε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 28, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.486, εκ των οποίων 54,8% άνδρες.

Από το σύνολο των 3.486 κρουσμάτων, τα 799 (22,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.922 (55,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Πέντε κρούσματα κορονοϊού ανιχνεύτηκαν στα πρώτα 1.400 μοριακά τεστ, από τα 5.889 που έγιναν συνολικά στους επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό τρεις γυναίκες από τη Σουηδία, τη Σερβία και τη Ρουμανία, όπως και ένα ζευγάρι Ελλήνων.

Ως αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι αρμόδιες Αρχές κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια για την ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τη μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και δωμάτια καραντίνας, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Όμως γυναίκα από τη Σουηδία αψήφησε τις οδηγίες, δεν τήρησε την 24ωρη αυτοαπομόνωση, που προβλέπεται μετά το τεστ στο οποίο υπεβλήθη και εντοπίστηκε να κάνει… βόλτες στην Αθήνα!

Την ίδια ώρα, πάνω από το 20% των τεστ που έγιναν σε επιβάτες πτήσεων στην αυλαία των εναέριων μεταφορών και στα 27 αεροδρόμια της χώρας ήταν αρνητικό. Ωστόσο, με βάση τα χθεσινά στοιχεία, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται.

Να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές είναι σε επιφυλακή, καθώς αναμένουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες λόγω των τουριστών. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου η Ελλάδα άρχισε να δέχεται τουρίστες εν όψει της διαφορετικής, λόγω κορονοϊού, θερινής περιόδου.

«δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου