Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2020

Αγία Σοφία: Η βαρυσήμαντη παρέμβαση του Στέλιου Ράμφου, ο μανιάτης με τον μπακαλιάρο στο Λεωνίδιο και ο σκύλος


 


Με μία βαρυσήμαντη παρέμβαση ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, θυμίζοντας τον θρυλικό Μαέβιους Παχατουρίδη (φωτό), παρεμβαίνει στο θέμα της βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας μέσω του iefimeridq.gr
Ο γνωστός φιλόσοφος κατακεραυνώνει όσους κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση για αυτή την εξέλιξη, λέγοντας ότι η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας συνιστά την αρχή του τέλους
των Οθωμανών. Φυσικά, αυτό δεν είναι δικό του, το είχε πει ο Άγιος Παΐσιος πριν από 30 χρόνια.
Δικό του όμως πέρα ως πέρα είναι το επιχείρημα ότι και ο Παρθενώνας ήταν τζαμί, αλλά να σήμερα, είναι Παρθενώνας. Λησμόνησε βέβαια ο γνωστός φιλόσοφος ότι ο Παρθενώνας σήμερα δεν είναι μουσουλμανικό τέμενος, ακριβώς επειδή οι έλληνες άρπαξαν τα γιαταγάνια και πήραν τους τούρκους φαλάγγι. Αν ακολουθούσαν προτροπές τύπου Ράμφου, κάθε πρωί στην Πλάκα θα στρώναμε χαλάκια και θα προσκυνάγαμε τον μιναρέ της Ακροπόλεως.
Τελοσπάντων, η παρέμβαση του φιλοσόφου μας έφερες στο μυαλό την πραγματική ιστορία με τον μανιάτη στο μπακάλικο στο Λεωνίδιο.
Πηγαίνει λοιπόν ένας Μανιάτης στο μπακάλικο και ζητά ένα φιλέτο μπακαλιάρο. Μαζί με τον μπακαλιάρο παρακαλεί τη γυναίκα του μπακάλη να του γράψει και μία συνταγή για να την δώσει στη γυναίκα του να τον μαγειρέψει.
Γράφει λοιπόν η γυναίκα του μπακάλη την συνταγή, την παίρνει ο Μανιάτης και φεύγει έχοντας το ένα χέρι το μπακαλιάρο στο άλλο χέρι το χαρτάκι. Με το που βγαίνει από το μπακάλικο, ένας σκύλος την είχε στήσει καρτέρι και του αρπάζει το μπακαλιάρο. Ο σκύλος φεύγει τρέχοντας με το μπακαλιάρο στο στόμα, αλλά ο Μανιάτης στέκεται αγέρωχος και ψύχραιμος. Σαν τον Ράμφο μπροστά στην βεβήλωση της Αγίας Σοφίας ένα πράγμα.
Τον ρωτάει λοιπόν ο μπακάλης: μα καλά ρε φίλε σου πήρΕ τον μπακαλιάρο ο σκύλος. Δεν θα τον κυνηγήσεις;
Και ο Μανιάτης του απαντά με αφοπλιστικό τρόπο: Και που τον πήρε τι θα τον κάνει; Αφού εδώ έχω τη συνταγή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου