Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2020

Η «βολική αμνησία» του Μητσοτάκη (video)




Η γνώση της Ιστορίας δεν φαίνεται να ήταν ποτέ στα «δυνατά χαρτιά» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συχνά-πυκνά δείχνει να πάσχει από «βολική αμνησία», όταν ειδικότερα προσπαθεί να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του.

Κάτι τέτοιο συνέβη και το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν -κατά τη διάρκεια της απάντησής τουστις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα έναντι του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις– τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σε αυτή την αίθουσα είμαστε 300 βουλευτές. Ορκιζόμαστε όλοι με τον τρόπο τον οποίο θα επιλέξει ο καθένας μας, πίστη στο ίδιο Σύνταγμα. Και ουδέποτε θα διανοείτο οποιοσδήποτε σε αυτήν την αίθουσα να αμφισβητήσει δημοκρατικά εχέγγυα κομμάτων τα οποία είναι εκλεγμένα από τον ελληνικό λαό. Μην συγχέετε, λοιπόν, τα πεπραγμένα με τον πυρήνα του πολιτεύματος».

Κι όμως, δυσε αυτήν την αίθουσα, μέχρι πριν από έναν χρόνο, δυστυχώς υπήρξαν κάποιοι, που όχι μόνο «διανοήθηκαν» να αμφισβητήσουν δημοκρατικά εχέγγυα κομμάτων τα οποία είναι εκλεγμένα από τον ελληνικό λαό, αλλά έσπειραν τη βία στους δρόμους και πλέον κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάτι που που ο πρωθυπουργός φαίνεται πως επέλεξε να ξεχάσει ώστε να «στέκεται» η επιχειρηματολογία του…
Το σχετικό απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου