Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020

Τα λόγια του Καραμανλή για την Τουρκία – «Τόσο δύσκολο να το επαναλάβει ο Μητσοτάκης;» (video).(σσ Κυριάκο σε προειδοποίησε)..... Γι αυτό και συστάσεις και προτροπές που μας καλούν τάχα να «λογικευτούμε και να τα βρούμε», πολύ δε περισσότερο πιέσεις φίλων, συμμάχων ή εταίρων, δεν γίνονται δεκτές, αν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον.


Μια σχετικά πρόσφατη φράση-μήνυμα του Κώστα Καραμανλή προς τους εταίρους της Ελλάδας αλλά και προς την Τουρκία υπενθύμισε ο άλλοτε στενός του συνεργάτης και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, διερωτώμενος παράλληλα αν είναι «τόσο δύσκολο να το επαναλάβει ο Μητσοτάκης».

Αναλυτικότερα, μια ημέρα μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Αντώναρος υπενθύμισε τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού τον Οκτώβριο του 2019, από ομιλία του σε εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, όπου αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις«Θέλουμε μεν καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας. Πιστεύουμε στον διάλογο. Με όλους θέλουμε να συνεργαστούμε. Αλλά δεν μας πτοούν απειλές και εκβιασμοί. Γιατί, όπως ήδη ελέχθη αναφορικά με την αυριανή Επέτειο του Όχι, η Ελλάδα απορρίπτει την επικράτηση της ισχύος έναντι του δικαίου. Γι αυτό και συστάσεις και προτροπές που μας καλούν τάχα να «λογικευτούμε και να τα βρούμε», πολύ δε περισσότερο πιέσεις φίλων, συμμάχων ή εταίρων, δεν γίνονται δεκτές, αν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Χρέος δικό μας είναι να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια και τα συμφέροντα της Ελλάδας. Στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο μετριέται η αντοχή του Ελληνισμού. Και πρέπει να πείθει άπαντες ότι αυτή η αντοχή είναι μεγάλη, αποφασισμένη και αμετακίνητη», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.
Σχολιάζοντας, λοιπόν, το διάγγελμα Μητσοτάκη, ο κ. Αντώναρος σημείωσε χαρακτηριστικά στο Twitter:
«”Συστάσεις από φίλους και συμμάχους να τα βρούμε με τους Τούρκους δεν γίνονται δεκτές.” Ταδε έφη Κωστας Καραμανλής τον Οκτώβριο του 2019. Τόσο δύσκολο να το επαναλάβει ο Μητσοτάκης;».
Το σχετικό απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου