Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020

Κεραμέως: Δεν θα κλείνουν πλέον τα σχολεία για τις συνδικαλιστικές εκλογές εκπαιδευτικών- Θα γίνονται το Σάββατο





Με ρύθμιση της Νίκης Κεραμέως οι εκλογές των συνδικαλιστών για τα υπηρεσιακά συμβούλια θα γίνονται μόνο Σάββατο

Μια μικρή "συμβολική επανάσταση” που προκαλεί ήδη τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών προωθεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οπως έκανε....γνωστό και με tweet που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό, οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια θα γίνονται μόνο το Σάββατο πλέον, ώστε να μην διακόπτεται το μάθημα.

Η σχετική διάταξη αφορά την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του εκπαιδευτικού προσωπικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Στο άρθρο 13 επισημαίνεται ότι οι εκλογές θα πραγματοποιούνται "ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα) προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας".




Με άλλη διάταξη του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που κατατέθηκε στη Βουλή ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία, με την έγκριση ενός πρόσθετου κονδυλίου ύψους 118 εκατ. Ευρώ.


Τι έγραψε η Κεραμέως:


Με διατάξεις που κατέθεσα στη Βουλή προβλέπονται πρόσθετα κονδύλια 118 εκ.ευρώ για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Αυτά προστίθενται στα 200 εκ.ευρώ για ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του COVID-19.
Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια προβλέπεται να γίνονται Σάββατο, όχι εργάσιμη.Βάζουμε τέλος στην πρακτική να διακόπτεται η εκπαιδευτική λειτουργία για τη διενέργεια εκλογών υπηρ.συμβ, ενώ οι εκλογές θα μπορούν να γίνονται & μέσω ηλεκτρ.ψηφοφορίας.

2/2 Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια προβλέπεται να γίνονται Σάββατο, όχι εργάσιμη.Βάζουμε τέλος στην πρακτική να διακόπτεται η εκπαιδευτική λειτουργία για τη διενέργεια εκλογών υπηρ.συμβ, ενώ οι εκλογές θα μπορούν να γίνονται & μέσω ηλεκτρ.ψηφοφορίας.


Σημειώνεται ότι η νομοθετική πρωτοβουλία έρχεται σε μια φάση που η εκπαιδευτική χρονιά εξελίσεται σε μια "δύσκολη άσκηση" λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ και φέτος έχει εκδηλωθεί ένα "παρδαλό κίνημα καταλήψεων", όπως κάθε χρόνο, με κάθε λογής αιτήματα. Από παράλογα, όπως η κατάρτηση της μάσκας, έως τα συνηθισμένα συνδικαλιστικά για την πρόσληψη νέων καθηγητών η περισσότερες αίθουσες μαθημάτων. Σε αντίδραση στο κίνημα των καταλήψεων η Αννα Διαμαντοπούλου πρότεινε η αναπλήρωση των μαθημάτων λόγω καταλήψεων να γίνεται σε ημέρες αργίας η διακοπών, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω δημοσιευμάτων της εφημερίδας η Αυγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου