Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2011

Επιπλέον έλλειμμα 4,5 δις ευρώ στο οκτάμηνο παραδέχεται το υπουργείο Οικονομικών. Έλλειμμα 9,5% του ΕΑΠ προβλέπει η Κομισιόν για φέτος…

Τεράστιο έλλειμμα που εξηγεί και τον πανικό της κυβέρνησης να επιβάλλει ληστρικούς φόρους, περιμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα στο 9,5% δηλαδή σχεδόν διψήφιο ξανά θα είναι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού της...
Ελλάδας σύμφωνα με την Κομισιόν, ενώ η κυβέρνηση παραδέχεται ότι ο προϋπολογισμός εμφανίζει επιπλέον έλλειμμα 4,5 δις ευρώ στο οκτάμηνο φέτος.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, το δημόσιο χρέος, θα αυξηθεί περαιτέρω φτάνοντας φέτος στο 157% του ΑΕΠ, ενώ το 2012 θα φτάσει στο 166%. Βέβαια οι προβλέψεις της Επιτροπής, δεν λαμβάνουν υπόψη τη νέα φοροκαταιγίδα στα ακίνητα, δηλαδή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στο μεταξύ τεράστια απόκλιση ύψους 4,5 δισ. ευρώ εμφανίζει ο φετινός προϋπολογισμός σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Το έλλειμμα ήδη διαμορφώνεται στο οκτάμηνο του έτους στα 18,1 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 3,3 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου