Το υπουργείο Υποδομών με έγγραφό του ζητεί από τις περιφέρειες ενημέρωση για τις διοικητικές κυρώσεις που επεβλήθησαν σε ιδιοκτήτες για παρακώλυση συγκοινωνιών. Συνεχίζεται η απεργία, συλλαλητήριο σήμερα έξω από τη Βουλή...
Κορυφώνεται η κόντρα αυτοκινητιστών ταξί - κυβέρνησης, με τους πρώτους να συνεχίζουν την απεργία τους και να προγραμματίζουν για σήμερα συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.
Την ίδια ώρα το υπουργείο Μεταφορών με έγγραφo του γενικού γραμματέα Αριστείδη Μπουρδάρα προς τους περιφερειάρχες ζητεί ενημέρωση για τις "διοικητικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στους ιδιοκτήτες ταξί που προχώρησαν σε κατάληψη εθνικών-επαρχιακών οδών" κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.
Στο έγγραφο που εστάλη ζητείται μάλιστα η εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανάκληση αδείας του οχήματος δημοσίας χρήσεως για έναν χρόνο και σε περίπτωση υποτροπής η οριστική ανάκληση της αδείας. Από την πλευρά τους οι αυτοκινητιστές συνεχίζουν την απεργία τους και ετοιμάζουν συγκέντρωση στην οδό Μάρνη, πεζή πορεία προς το Σύνταγμα και συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή σήμερα στις 4 το απόγευμα, την ώρα που έχει προγραμματιστεί η ενημέρωση του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, για το νέο νομοσχέδιο που απελευθερώνει τον κλάδο των ταξί.
Οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών μάλιστα έχουν καλέσει όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να φέρουν με πούλμαν κόσμο στην Αθήνα.
Οι ίδιοι δεν έχουν λάβει ακόμα αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά αύριο, προκειμένου να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της σημερινής συζήτησης του ΚΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζονται στη συνέχιση των κινητοποιήσεών με 24ωρες ή 48ωρες κινητοποιήσεις, ώστε να διατηρηθεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ζητεί συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει αύριο για το σχέδιο απελευθέρωσης των ταξί.
Στην επιστολή της αναφέρει ότι "το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο στη λειτουργία και εξυπηρέτηση κάποιων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επενδυτών, αλλά όλων των επιχειρήσεων στη χώρα". Προσθέτει μάλιστα πως "είναι άλλο ο εκσυγχρονισμός μιας επαγγελματικής δραστηριότητας, ώστε να λειτουργεί ανταγωνιστικά και να παρέχει τις βέλτιστες υπηρεσίες στους πολίτες και άλλο η κατασυκοφάντηση και ο πειθαναγκασμός, με σκοπό να παραδοθεί μια οικονομική δραστηριότητα σε λίγα χέρια".
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου