Πολύ δύσκολα θα δινονται οι βαθμολογικές προαγωγές στους δημοσιους υπαλληλους με βαση το νεο βαθμολογιο που παρουσίασε στο υπουργικο συμβουλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.ΔημΡέππας. Οι υπάλληλοι θα...
αξιολογούνται μια φορά τον χρόνο ως προς την ικανότητα, την συμπεριφορά και την απόδοση τους, ιδίως σε σχέση με τους προβλεπόμενους στόχους της μονάδας.Ετσι, θα συντάσσεται περιοδικά έκθεση αξιολόγησης ,που θα συνοδεύει τον υπάλληλο στην ιεραρχική εξέλιξή του. Σε περίπτωση που ο υπάλληλος τύχει αρνητικής αξιολόγησης για προαγωγή θα χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στις κρίσεις για τα επόμενα δύο έτη.
Στο νέο βαθμολόγιο υπαγονται όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου, των ΟΤΑ,των δημοτικών επιχειρήσεων, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, του ΟΓΑ, της Βουλής, οι γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και οι μόνιμοι αγροτικοί ιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι κληρικοί, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην Εκκλησία και τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Το νομοσχέδιο προβλέπει:
* Οι θέσεις ευθύνης θα προκηρύσσονται στο δημόσιο και τα ΝΠΔΔ με διαγωνισμό,
* Οι μετακινήσεις υπαλλήλων πλέον θα γίνονται με κοινή υπουργική απόφαση του κ. Ρέππα και των οικείων κατά περίπτωση υπουργών
των υπηρεσιών προέλευσης και υποδοχής των υπαλλήλων
3 Οι θέσεις όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης - Πανεπιστημιακής
Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) - κατατάσσονται σε
έξι συνολικά βαθμούς, κατά φθίνουσα σειρά, ως εξής :
Βαθμός Α
Βαθμός Β
Βαθμός Γ
Βαθμός Δ
Βαθμός Ε
Βαθμός ΣΤ
Για την προαγωγή λαμβάνεται υπόψη:
*Η αξιολόγηση του υπαλλήλου ως προς την απόδοσή του που μετράται με βάση το βαθμό επιτυχούς ή μη υλοποίησης της στοχοθεσίας, επηρεάζει τη συνολική κρίση σε ποσοστό 70% Προκειμένου για την προαγωγή από το Βαθμό Β στο Βαθμό Α το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 80% .
Με το νέο βαθμολόγιο εισαγωγικός βαθμός για όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης προσωπικού είναι ο Βαθμός ΣΤ και καταληκτικός, ο Βαθμός Α για την ΠΕ και ΤΕ κατηγορία, ο Βαθμός Β για τη ΔΕ κατηγορία και ο βαθμός Γ για την ΥΕ κατηγορία. Επίσης, αναγνωρίζεται βαθμολογικά και μισθολογικά, υστερα από κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου η προϋπηρεσία υπαλλήλων που έχουν πριν από το διορισμό ή την πρόσληψή τους αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι υπάλληλοι, όλων των κατηγοριών, διανύουν δοκιμαστική περίοδο δύο ετών, στο βαθμό που εισάγονται.
Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος συναφούς με τα αντικείμενα, της υπηρεσίας στην οποία θ απασχοληθούν και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κατατάσσονται, ως δόκιμοι στο Βαθμό Δ. Οι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας, κατατάσσονται, ως δόκιμοι στο Βαθμό Ε.
Οι προαγωγές από βαθμό σε βαθμό, για όλες τις κατηγορίες προσωπικού, γίνονται με βάση ποσόστωση επί των κάθε φορά κρινόμενων, ως εξής:
- Από το Βαθμό ΣΤ στο Βαθμό Ε: μέχρι και 100% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από το Βαθμό Ε στο Βαθμό Δ: μέχρι και 90% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από το Βαθμό Δ στο Βαθμό Γ: μέχρι και 80% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από το Βαθμό Γ στο Βαθμό Β: μέχρι και 60% των κρινόμενων υπαλλήλων.
- Από το Βαθμό Β στο Βαθμό Α: μέχρι και 20% των κρινόμενων υπαλλήλων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου