Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

Στόχος το 1 τρισ. ευρώ για τον EFSF λέει η Μέρκελ, κάνει λόγο για «κούρεμα» μέχρι 60%

Σε «δύναμη πυρός» του EFSF που θα φτάνει, με μόχλευση των κεφαλαίων του, το 1 τρισ. ευρώ στοχεύει το Βερολίνο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος στα κόμματα της αντιπολίτευσης εν όψει της ψηφοφορίας για...


το θέμα στη γερμανική Βουλή την Τετάρτη.

Η καγκελάριος φέρεται επίσης να εκτιμά, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της αντιπολίτευσης που επικαλείται το Reuters, πως το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα θα θα κυμανθεί μεταξύ 50% και 60%.

Ο Γιούεργκεν Τρίττιν, βουλευτής των Πρασίνων που συμμετείχε στην ενημέρωση που έκανε η Μέρκελ στην αντιπολίτευση για τη Σύνοδο της Κυριακής, είπε στους δημοσιογράφους πως η καγκελάριος προσδιόρισε το ύψος της σχεδιαζόμενης περικοπής σε «πάνω από 50% και κάτω από 60%».

Οι επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων της αντιπολίτευσης Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ (Σοσιαλδημοκράτες) και Τζεμ Οζντεμίρ (Πράσινοι) ανέφεραν πως η καγκελάριος τους ενημέρωσε επίσης ότι στόχος είναι η ισχύς του EFSF να αυξηθεί σημαντικά φτάνοντας το 1 τρισ. ευρώ.

Αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους, θα επιτευχθεί με συνδυασμό μέτρων, που θα περιλαμβάνουν εγγύηση των ομολόγων που εκδίδουν χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα και πιθανή διεύρυνση της συνεργασίας του με ξένους οργανισμούς όπως το ΔΝΤ.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου