Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

Το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο άραξε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Μοιάζει σαν ένας "μικρός κόσμος". Έχει μήκος όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, το "βύθισμά" του πλησιάζει τα 7 μέτρα και διαθέτει 12 ορόφους. Διαθέτει πολυτελείς σουίτες και ...
ανέσεις, όπως και μανάβικο, delicatessen, προσομοιωτή γηπέδου γκολφ, γήπεδο τένις και πέντε εστιατόρια. Τέλος, οι τιμές αγοράς ενός στούντιο ή διαμερίσματος πάνω σε αυτό κυμαίνονται στα αστρονομικά ποσά από 600.000 έως 7 εκατ. δολάρια.
Ο λόγος για το "The World", το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο, που έχει αράξει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο εντυπωσιάζει, αλλά έχει προκαλέσει και θετικές αντιδράσεις για το μέλλον της κρουαζιέρας στην συμπρωτεύουσα.

"Τόσο το λιμάνι, όσο και η πόλη, διαθέτουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα για να ενταχθούν στον "χάρτη" της κρουαζιέρας της Μεσογείου". Αυτό δήλωσε με αφορμή την άφιξη του διάσημου κρουαζιερόπλοιου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ), Στέλιος Αγγελούδης.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται εξάλλου και το κρουαζιερόπλοιο "ΑΡΙΩΝ". Τα δυο πλοία μεταφέρουν εκατοντάδες τουρίστες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

"Η αύξηση της τουριστικής κίνησης της Θεσσαλονίκης μέσω του λιμανιού, την οποία επιδιώκει και καλλιεργεί η ΟΛΘ Α.Ε., συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην τόνωση της εμπορικής κίνησης του κέντρου, κάτι που στη δεδομένη συγκυρία έχει μεγάλη ανάγκη η αγορά", σχολίασε ο κ. Αγγελούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου