Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

Το νερό θα καλύψει την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης

“Έχουμε χάσει τον έλεγχο της πλημμύρας” ανέφερε ο επικεφαλής της κυβερνητικής υπηρεσίας αντιμετώπισης της φυσικής καταστροφής από τις ...
πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, Πράτσα Προμγκ, σήμερα. “Δεν έχει φτάσει ακόμα όλο το νερό που αναμένεται στην Μπαγκόγκ ”, συμπλήρωσε.

360 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την καταστροφή και πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Ήδη οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει πάνω από 10.000 εργοστάσια στα βόρεια της πόλης, στην οποία κατοικούν περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι αρχές προσπαθούν να απαντλήσουν τα νερά που έχουν καλύψει μεγάλο τμήμα της Μπαγκόγκ, μετά από το κύμα πρωτοφανών μουσώνων που έχει προκαλέσει τεράστια φυσική καταστροφή στην περιοχή.

“Προσπαθούμε να αντισταθούμε στην φύση του νερού” ανέφερε σε δραματικό τόνο η Πρωθυπουργός, Γινγκλούκ Σιναβάτρα. “Δεν θα είμαστε σε θέση να το πετύχουμε διότι είναι τεράστιος ο όγκος του νερού που πλησιάζει την Μπαγκόγκ”, συμπλήρωσε.

Ο ακριβής χρόνος που θα γίνει αυτό πάντως δεν είναι γνωστό, σημειώνουν οι αρχές, και προειδοποιούν ότι ίσως η τραγωδία διαρκέσει έναν ακόμη μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου