Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2011

ΕΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ «ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ»ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ OΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ… (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ)

Εάν ο Αντώνης Σαμαρας «ότι λέει το εννοεί» όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ.Μιχελάκης για το θέμα της...
διαγραφής του Λυμπεροπουλου τοτε προφανώς θα εννοουσε ότι το εννοει …αρκει να μην αφορα τον ιδιο.Διοτι ο Αντωνης Σαμαρας στις 16-11 του 2009 δήλωσε ευθαρσώς: «ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ»Προφανώς δεν τα εννοουσε όλα αυτά κι ας ελπισουμε ότι αυτά που λεει σημερα…τα εννοει.

Ας δούμε όμως για να μαθαινουν και οι νεωτεροι τι εκανε τοτε ο Αντωνης Σαμαρας και δημιουργησε την Πολιτικη Ανοιξη,όταν συγκρουσθηκε με τον Κ.Μητσοτακη για το θεμα της ονομασιας των Σκοπιων και φυσικα εριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατιας Για να δουμε και την.. επιτυχημενη πορεια της Πολιτικης Ανοιξης..

Στις εκλογές του 1993 η Πολιτική Άνοιξη συγκέντρωσε 4,88% και εξέλεξε 10 βουλευτές.

Στις ευρωεκλογές του 1994 έλαβε 8,7% των ψήφων και δύο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.
Στις εκλογές του 1996 έλαβε 2,94% των ψήφων και έμεινε εκτός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.
Στις ευρωεκλογές του 1999 έλαβε 2,3% των ψήφων και δεν μπόρεσε να επανεκλέξει ευρωβουλευτή…..
Εκεινο που πολύ λιγοι θυμουνται είναι πως ο Σαμαράς την εχει…φέρει και δεύτερη φορα στην Νέα Δημοκρατία. Την άνοιξη του 1995, λόγω της λήξης της δεύτερης προεδρικής θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επίκειτο νέα εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Για να εκλέξει Πρόεδρο και να αποφύγει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου χρειάζονταν τουλάχιστον 180 έδρες στη Βουλή, όμως διέθετε 170. Τότε πραγματοποιήθηκε συμφωνία του Παπανδρέου με την Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά, για να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πατρινό δικηγόρο και πρώην Υπουργό Κωστή Στεφανόπουλο, με τις συνδυασμένες ψήφους ΠΑΣΟΚ και Πολιτικής Άνοιξης, όπως και έγινε. Αυτό εξόργισε τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της Μιλτιάδη Έβερτ, που σκόπευε να προκαλέσει εκλογές. Εκείνη την εποχή ο Έβερτ και η ΝΔ ήταν 5-6 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις, λόγω της ραγδαίας πτώσης της δημοτικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι τις εκλογές θα κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία και θα επέστρεφε στην εξουσία. Ο Έβερτ και πολλά στελέχη της ΝΔ επιτέθηκαν με βαρύτατες εκφράσεις κατά του Σαμαρά μετά την εκλογή Στεφανόπουλου.
Επισης πολλοι ξεχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορείται από τους αντιπάλους του ότι ως Υπουργός Εξωτερικών από το 1990 επέτρεψε την είσοδο χιλιάδων μεταναστών από το καταρρέον τότε κράτος της Αλβανίας, μεταξύ των οποίων και πολλοί εγκληματίες, δραπέτες από τις φυλακές, με αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα.

Αλλοι υποστηρίζουν ότι ενω υπερασπίζεται μέχρι και σήμερα την ορθότητα του χειρισμού του Σκοπιανού και την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία εξ αυτής της αφορμής, όχι μόνο έχει υποχωρήσει από τις τότε απόψεις του ("θέσεις των 7 σημείων"), αλλά έχει υιοθετήσει τη λεγόμενη "κόκκινη γραμμή" (σύνθετη ονομασία erga omnes με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της για το κράτος των Σκοπίων), όπως αυτη είχε διατυπωθεί από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.Δεν τα γράφουμε εμεις φυσικα όλα αυτά…Αποτελουν όμως διαδικτυακα ιστορικα ντοκουμεντα…-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου