Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ-ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ

Ολη η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά ηταν να πείσει το ακροατήριο του πως οτι έγινε μέχρι σήμερα (παραίτηση κυβερνησης –Παπανδρέου, κυβέρνηση μεταβατική κλπ κλπ) ηταν επιτυχίες της Νέας Δημοκρατίας.Εριξε και το...
καρφάκι του περι «πολιτικής του ωριμου φρούτου»,για να διαφοροποιηθεί απο την Καραμανλική πολιτική και γενικώς προσπάθησε να πείσει για την ορθότητα των επιλογών του.
Ο κος Σαμαράς ,εκανε αναφορά στα ολέθρια σφάλματα που εγιναν απο τον Παπανδρέου στην περίπτωση του Δημοψηφίσματος .Η Νεα Δημοκρατία, εδωσε διέξοδο στον κίνδυνο της ακυβερνησίας προσέθεσε.
Τόνισε ακόμη οτι η Νέα Δημοκρατία πέτυχε να αλλάξει ο πρωθυπουργός, να δημιουργηθεί κυβέρνηση με ειδικό σκοπό, να προχωρήσει η δανειακη σύμβαση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές . Πετύχαμε και τα τέσσερα κι αυτο δέν εχει γίνει ποτε. υπογράμμισε ο κος Σαμαράς, προσθέτοντας οτι ποτέ στο παρελθόν ,δέν έχει συμβεί η αντιπολίτευση να καταφέρει παραίτηση πρωθυπουργού ,κυβέρνηση και εκλογές.
Χρησιμοποιήθηκαν ολες οι ραδιουργίες και τα τεχνάσματα και να μας φορτωθεί η ευθύνη για τα αδιέξοδα. Η Νεα Δημοκρατία έπεισε τον τελευταίο χρόνο οτι είχε διορατικότητα ειπε.
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να παρεμβαίνει και να αλλάζει την τροχιά των πραγμάτων τονισε ο κος Σαμαράς.
Τόνισε οτι η ημερομηνία των εκλογών ειναι βαλβίδα ασφαλείας της ημερομηνίας των εκλογών.Δειξαμε ελαστικότητα, γιατί προτιμούσαμε εκλογές αμεσα ειπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλα δέν θα προλαβαίναμε να ψηφίσουμε τον προυπολογισμό.
Απαντώντας σε εκείνους που λενε οτι δέν θα γίνουν εκλογες τον Φεβρουάριο ειπε οτι δεν ειναι στο χερι καθ ενός να τραβήξει τον χρονο των εκλογών, αλλα εξαρτάται και απο την Νέα Δημοκρατία.
«Ευθύνες για οσα έγιναν απο την κυβέρνηση Παπανδρέου δέν επωμιζόμαστε.Δεν διαγράφεται οτι έχει γίνει μεχρι σήμερα.Θα καταλογισθούν ευθύνες και θα τις αναλάβουν εκείνοι που πρέπει»τονισε ο κος Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επέμεινε οτι δεν εχει ποτε ξεφύγει το κόμμα του απο την αντιμνημονιακή πολιτική και δέν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να το υποστηρίζει.
Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη τονισε οτι η χωρα βρίσκεται σε υφεση και τα μέτρα δέν αποδίδουν μέχρι στιγμής.
«Δεν θα ψηφισουμε νεα μετρα.ο προυπολογισμος εχει ψηφισθει με το μεσοπροθεσμο διαφωνησαμε και με πολλα απο τα μετρα τονισε ο κος Σαμαράς.Το βασικότερο ειναι να ξεμπλοκάρει η εκτη δόση.Θα αλλάξουμε οτι πρέπει να αλλάξουμε».
Eπίσης διευκρίνισε οτι την υπογραφή του κατω απο την νεα συμφωνία για να εγκριθεί η εκτη δοση δεν θέτει γιατι υπαρχει ο λογος του και δέν απαιτείται υπογραφή.Μαλλον ομως απευθυνόταν στους ευρωπαικους εταίρους που πιέζουν για να υπογράψει και οχι μονον στο εσωτερικο του κόμματός του.Zήτησε τελος να δοθει ψηφος εμπιστοσυνης στην νεα κυβερνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου