Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2011

O Σαμαράς έλαβε την λιγότερο οδυνηρή απόφαση

                                                
 *ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ

 Γράφει Ο ΗΟFFA

Nά υπογράψει ο Σαμαράς, να μην υπογράψει ο Σαμαράς, να υπογράψει κατά το …ήμιση ο Σαμαράς. Απειλούσαν ότι θα φύγουν οι μεν, απειλούσαν  ότι θα φύγουν οι δέ….
Το σύνδρομο της παπαρολογίας , έχει εγκατασταθεί στην Νέα Δημοκρατία. Βουλευτές συμβουλεύουν, απειλούν, κλείνουν το μάτι,ο ένας στον άλλον, λές και έχουν λάβει μέρος σε κάποια σιωπηλή συνομωσία  και γενικώς δημιουργούν κλίμα…
Ο Σαμαράς ελάβε κάτω από τις συνθήκες που κυριαρχούν την καλύτερη δυνατή απόφαση, με το λιγότερο πολιτικό και εθνικό κόστος.

Διαφοροι παπαρολόγοι ενθεν και ενθεν ,που   τον ήθελαν να σκύβει το κεφάλι και να γλύφει εκεί που εφτυνε , αλλα δεν τους ικανοποίησε. Αλλα για πρώτη φορά –κι αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Σαμαρά-εξέθεσε ,άδειασε  ανεπανόρθωτα τους ρομαντικούς παπαρολόγους ,που ξεσκίσθηκαν στα πολιτικά παραισθησιογόνα και εβλεπαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κάτι σαν τον Μεγαλέξανδρο.

Oι υπερπατριώτες, εχασαν πόντους από την μάχη αυτή. Και πρόλαβαν πρίν τον Σαμαρά. Εκαναν αυτό που εκανε ο ιδιος μετά. ..Τον άδειασαν με την στάση τους ,αφού ήταν τόσο πείσμονες ,ακραίοι φανατισμένοι που τον εβγαλαν μπροστά ως ζωντανό …Ελ Σίντ, για να διώξει τους Μαυριτανούς αλλα αυτος προτίμησε να δώσει την  πολιτική του μάχη …εντος των τοιχών. Συνεντεύξεις, κείμενα ακραίας συναισθηματικής φόρτισης ,προτροπές για ευρωπαικούς τσαμπουκάδες κι αλλα γραφικά, απανθισμα πολιτικής ανωριμότητας και φανατισμού καφενείου.  

Ο Σαμαράς ,πολλοί λίγοι το βλέπουν   φάνηκε διαλλακτικός  σήμερα,  για να σκληρύνει την στάση του αύριο στο θέμα των εκλογών. Ταυτόχρονα δεν απεμπόλησε το δικαίωμά του ,να κάνει αυτές τις αλλαγές που απαιτούνται στην οικονομική πολιτική της χώρας ,όταν ελθει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία.

Αλλωστε η στάση του υπηρξε αναγκαστική. Δεν ευθύνεται αυτός, για εδώ που εφθασαν τα πράγματα.
Αλλά  αναρωτιέται κανείς ,που ειδαν την επαναστατικότητα-λαική η κολωνακιώτικη –ορισμένοι και σηκώνουν παντιέρες και κάνουν γιουρουσια σε ανεμόμυλους; Μήπως είναι αλλού; Δεν διαπιστώνουν τις παγίδες που στήνονται; Δεν βλέπουν το απόλυτο αδιέξοδο; Για να βγείς από τα δίχτυα των ευρωπαικών σκοπιμοτήτων και της βαρβαρότητας των ευρωπαιων εταίρων απαιτείται υπομονή δύναμη διορατικότητα και κυρίως πολιτική αντιμετώπιση των πραγμάτων. 

Ας ελθουν οι εκλογές κι όλα θα γίνουν. Μην βιάζεστε να βάζετε με το ζόρι  ΄πολιτικούς πάνω στ αλογα. Με τα πόδια καμμία φορά τα καταφέρνουν καλύτερα ασχετα αν ο χρονος  για την επίτευξη των στόχων  αυξάνεται…-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου