Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011

Συνεργασία Εκκλησίας και Κατάρ για επενδύσεις στην ενέργεια

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση επενδύσεων βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς χθες τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) έδωσαν το πράσινο φως, ώστε να...
προχωρήσουν οι συνομιλίες που έχει ξεκινήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με το Κατάρ, με σκοπό την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου.

Αυτό που συζητείται έντονα είναι η κατασκευή του πάρκου, μαζί με την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας σε οικόπεδο 85 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη, το οποίο ανήκει στην Εκκλησία. Σημειώνεται, ότι η πρόθεση της Αρχιεπισκοπής δεν είναι να πουλήσει μέρος της ακίνητης περιουσίας της, αλλά η ενοικίασή της για την επόμενη εικοσαεία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΔΙΣ, ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε για τις επαφές που είχε με τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα, με στόχο την αξιοποίηση της ακίνητης εκκλησιαστικής εκκλησίας. Μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι οι συνομιλίες με το Κατάρ μπορούν να επεκταθούν και στην αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας που ανήκει στις μητροπόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου