Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

"Αν δεν αλλάξει η διαχείριση του κράτους...τότε επιστροφή στη δραχμή"

Μια σκληρή τοποθέτηση του Γάλλου Αλέν Λαμασούρ, προέδρου της επιτροπής προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταδίδει το...
πρακτορείο Agence Europe, υπό τον τίτλο “Είναι η Ελλάδα σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμμετοχή της στο ευρώ;”.

“Φυσικά, υπάρχουν πολλοί Έλληνες που υποφέρουν. Φυσικά οι θυσίες που πρέπει να κάνουν είναι επώδυνες. Ωστόσο, δεν πρέπει να αντιστρέφουμε τις ευθύνες. Δεν είναι η Ευρώπη που προκαλεί την πτώχευση της Ελλάδας, αντίθετα είναι εκείνη (η Ευρώπη) που έρχεται για να τη βοηθήσει”, αναφέρει ο Λαμασούρ.

“Από το 1980 και μετά η Ελλάδα έχει λάβει δεκάδες δισ. ευρώ σε κοινοτική βοήθεια. Τι έχει κάνει με αυτά; Γιατί οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους άλλους Ευρωπαίους; Το ελληνικό σύνταγμα απαλλάσσει από τη φορολογία τους πιο πλούσιους, τους εφοπλιστές. Πρόσφατα αποφασίστηκε φόρος επί της ακίνητης περιουσίας, αλλά η ορθόδοξη εκκλησία, που κατέχει τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, απαλλάσσεται”, συμπληρώνει.

Στο ίδιο άρθρο, αναφέρεται ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς, η Ελλάδα λαμβάνει από την Ε.Ε. κάθε χρόνο καθαρά 3 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία, ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων αυτών παραμένει ανεκμετάλλευτο, παρ' όλο που πλέον δεν θα υφίσταται η απαίτηση της παράλληλης εθνικής χρηματοδότησης.

“Εάν η νέα κυβέρνηση της χώρας δεν αλλάξει ριζικά τον τρόπο διαχείρισης του κράτους και πείσει τον ελληνικό λαό, για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, τότε θα υπάρξει επιστροφή στη δραχμή”, σχολιάζει το ίδιο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου