Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011

Να σχηματίσει νέα κυβέρνηση ο Μπερλουσκόνι ζητούν έξι Βουλευτές του

Τη στιγμή που ο Ιταλός πρωθυπουργός βρίσκεται στη Συνεδρίαση των G20 και δηλώνει ότι “θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, για να εγκρίνει τα μέτρα που ...
αποφάσισε χθες, το Υπουργικό Συμβούλιο”, έξι “αντάρτες" Βουλευτές του, με επιστολή τους, ζητούν να εφαρμόσει άμεσα όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, προωθώντας το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Η επιστολή υπογράφεται από τους βουλευτές Ρομπέρτο Αντονιόνε, Ισαμπέλα Μπαρτολίνι, Τζουστίνα Ντέστρο, Τζανκάρλο Πιτέλι, Φάμπιο Γκάβα και Τζόρτζιο Στρακουαντάνιο.

Αρχικά, ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο για δώδεκα βουλευτές. Στην επιστολή αναφέρεται ότι “η νομιμοποίηση της κυβέρνησης, αλλά όχι της εκτελεστικής εξουσίας στο σύνολό της, βρίσκεται στις κάλπες, διαμέσου της ελεύθερης έκφρασης της λαϊκής βούλησης”.

“Σας ζητούμε, κύριε πρωθυπουργέ να αναλάβετε μια πρωτοβουλία ανάλογη με τις περιστάσεις. Να αναλάβετε την προαγωγή μιας νέας πολιτικής φάσης και μιας νέας κυβέρνησης, που να μπορέσει, από τώρα μέχρι και το τέλος της νομοθετικής περιόδου, να εφαρμόσει την ατζέντα των δεσμεύσεων που υπεγράφησαν με τους ευρωπαίους εταίρους , σύμφωνα και με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας”, αναφέρουν οι βουλευτές. Μένει να εξακριβωθεί αν οι εν βουλευτές θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου