Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

Οι ΗΠΑ "δείχνουν" Κίνα & Ρωσία για οικονομική κυβερνο-κατασκοπεία

Nέα έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών προς το Κογκρέσο με τίτλο «Ξένοι κατάσκοποι υποκλέπτουν οικονομικά μυστικά των ΗΠΑ από το διαδίκτυο» σημειώνει ότι η Κίνα και η Ρωσία είναι «οι πιο επιθετικοί υποκλοπείς» αμερικανικών πληροφοριών και τεχνολογικών δεδομένων....


Η οικονομική κατασκοπεία έχει στόχο σημαντικά συστατικά της αμερικανικής οικονομίας όπως: πληροφορίες για τεχνολογικά θέματα, στρατιωτικές πληροφορίες, εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τεχνολογία για ιατρικά και φαρμακευτικά προϊόντα.

Ανώτατος αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, που θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, τόνισε ότι ήταν απαραίτητο να απομονωθούν συγκεκριμένες χώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να περιοριστεί μια απειλή που είναι εκτός ελέγχου.

Στην έκθεση δεν παρέχονται πολλές πληροφορίες για τις διαδικτυακές επιθέσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι ΗΠΑ έχουν αποδείξεις, ενώ από την πλευρά τους, οι κυβερνήσεις της Κίνας και της Ρωσίας έχουν επανειλημμένως διαψεύσει εμπλοκή τους σε τέτοιες δραστηριότητες.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου