Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011

Οδηγίες της ΓΣΕΕ για τις αλλαγές στα εργασιακά

Επείγουσα εγκύκλιο για τα θέματα συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που προκαλούνται από τις ρυθμίσεις και τις...
διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, απέστειλε προς τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες η ΓΣΕΕ.

Η εγκύκλιος, η οποία συντάχθηκε από Νομικές Υπηρεσίες της ΓΣΕΕ, παρέχει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις νομικά επιχειρήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν κατά τις διαπραγματεύσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Στην εγκύκλιο, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Κιουτσούκης, εξετάζονται μεταξύ άλλων οι ρυθμίσεις του άρθρου 37 σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την εκπροσώπηση των εργαζομένων στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, το άρθρο 37 δεν έχει αναδρομική ισχύ και όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί μέχρι τη δημοσίευση το νόμου, και το χρονικό πεδίο ισχύος τους καταλαμβάνει ολόκληρο το 2011 ή και χρονικό διάστημα μετά το 2011, συνεχίζουν να παράγουν κανονιστική δέσμευση για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου