Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2011

“Η ύφεση στην Ευρώπη μπορεί να αποτραπεί”

“Η ύφεση μπορεί να αποτραπεί. Αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει ανάγκη πόρων για να ηρεμήσουν οι αγορές και οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν σε μέτρα λιτότητας”. Αυτή τη, σχετικά, ελπιδοφόρα δήλωση έκανε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).


“Εάν αυτό γίνει τότε όχι μόνο θα βγούμε από την κρίση αλλά θα μπούμε και πάλι σε τροχιά βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης” προσέθεσε ο Pier Carlo Padoan, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για το επόμενο οικονομικό έτος θα είναι δυσοίωνες με χαμηλά και αδύναμα ποσοστά ανάπτυξης και ένα αρνητικό σενάριο για τη δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη.

Όπως υποστήριξε ο κύριος Padoan, η αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έπαιξε και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση της οικονομίας και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Αναφερόμενος στην αποτυχημένη δημοπρασία γερμανικών ομολόγων εκτίμησε ότι αποκαλύπτει πως “οι επενδυτές φοβούνται στο σύστημα συνολικά”.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου