Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2011

Σεμινάριο....φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη

Είναι περίεργοι όσο και δύσκολοι καιροί που ζούμε. Η ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας επιβάλλει τον βίαια εξορθολογισμό όλων των εκφάνσεων της κοινωνίας και της οικονομίας. Τα λάθη του παρελθόντος εμφανίζονται σήμερα με...
σκληρό τρόπο μπροστά σε όσους τα διέπραξαν.

Είναι γνωστή στους επιχειρηματικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης η υπόθεση των εικονικών τιμολογίων, με επίκεντρο τον Γυμναστικό Σύλλογο του Ηρακλή. Αφορά εκατοντάδες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που ενεπλάκησαν στην υπόθεση διαφημιζόμενες σε αθλητικά δρώμενα του ΓΣ Ηρακλή - με τον συνήθη δηλαδή τρόπο που γνώριζε η πιάτσα στους παλιούς ανέμελους καιρούς. Κι, όμως, σήμερα, που η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία, όλοι και παντού, θέλουν αλήθεια, κάποιοι αυτόκλητοι σωτήρες και αυτοαποκαλούμενοι «ειδικοί» έρχονται να πουλήσουν φθηνή ελπίδα στους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες, εκμεταλλευόμενοι την απελπισία και το αδιέξοδο πολλών εξ αυτών.

Με το πρόσχημα του «φορολογικού σεμιναρίου» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, καλούν τους εμπλεκόμενους να προσέλθουν σε «ενημερωτική συνέλευση», υποσχόμενοι ότι θα τούς λύσουν με μαγικό τρόπο τις σοβαρές φορολογικές εκκρεμότητες που έχουν προκύψει. Έχουν μάλιστα στείλει στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και συγκεκριμένο τιμοκατάλογο(!) για την είσοδο στην «ενημερωτική συνέλευση» ανάλογα με το ποσό της διαφήμισης ανά επιχείρηση: 300 ευρώ μέχρι ποσό διαφήμισης 100.000 ευρώ και 500 ευρώ για μεγαλύτερο ποσό.

Είτε αγνοούν την υπόθεση είτε τη γνωρίζουν και παραπλανούν εσκεμμένα τους επιχειρηματίες, το συμπέρασμα είναι ένα: Θέλουν να πουλήσουν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς. Ας ελπίσουμε ότι, μετά και το σοκ της κρίσης, έχουν μείνει λίγοι από τους τελευταίους στη Θεσσαλονίκη.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου