Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2011

Τις ιταλικές δεσμεύσεις αναμένεται να επαναλάβει ο Μάριο Μόντι σε Μέρκελ, Σαρκοζί

Με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο συναντάται την Πέμπτη στο Στρασβούργο ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει τις δεσμεύσεις της χώρας του για μεταρρυθμίσεις. Από την πλευρά τους, οι Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί θα παρέχουν τη στήριξή τους στον Ιταλό πρωθυπουργό.


Η τριμερής Μόντι-Σαρκοζί-Μέρκελ για την κρίση χρέους και το μέλλον του ευρώ, εν όψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, θα ολοκληρωθεί με κοινή συνέντευξη Τύπου στις 15:00 (ώρα Ελλάδος).

«Η Γαλλία επιθυμεί να παρέχει τη στήριξή της στην πολιτική του Μάριο Μόντι για τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στο οικονομικό σύστημα» δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές, αναφερόμενη στη συνάντηση.

«Είναι μια ευκαιρία να ενισχυθεί η οικονομική σύγκλιση και συνεργασία μεταξύ των τριών μεγάλων χωρών της ευρωζώνης» είπε.

Την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Ρώμη οι κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν.

Την Τρίτη, ο Μάριο Μόντι είχε συναντήσεις με τους Ζοζέ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπάι, στους οποίους επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ότι θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, και η ΕΕ θα βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της δράσης του.

«Όλα τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Ιταλία» είχε δηλώσει την Τρίτη ο Μπαρόζο, τονίζοντας πως η πρόκληση είναι τεράστια και η ευθύνη ιστορική, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του τεχνοκράτη πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, έκτακτη δέσμη οικονομικών μέτρων ύψους 15 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να εγκρίνει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, βάσει δημοσιεύματος της Corriere della Sera, η οποία αναφέρει πως τα μέτρα θα παρουσιαστούν πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου