Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

ΚΥΚΛΟ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΛΕΞΗ ΟΜΩΣ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

Τίποτε πάλι δεν είπε για το πότε θα παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου. Δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα διευκρίνισε όμως ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την κυβέρνηση συνεργασίας.
Kύκλο επαφών με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ παραμένει όμως ακόμη άγνωστο το εάν και πότε θα παραιτηθεί.....
Η φράση που επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δηλαδή «δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα»δεν σημαίνει και πολλά πράγματα ειδικά μετά τις πολλές ανακολουθίες που μέχρι στιγμής έχει επιδείξει που άλλα λέει κι άλλα κάνει.
Υπό την έννοια αυτή για την Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με πληροφορίες είναι απαραίτητο να παραιτηθεί ο κος Παπανδρέου για να προχωρήσει η οποιαδήποτε διαβούλευση χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμφωνήσει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας η οποία θα έχει μακρά πνοή. Είναι το πλέον πιθανό να συμφωνήσει μόνον εάν υπάρχει συγκεκριμένο χρόνο διάγραμμα λειτουργίας αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας.
Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι τόσο ο κος Καρατζαφερης όσο και η κα Μπακογιαννη συναρτούν την πιθανότητα συνεργασίας και συμμετοχής σε μια τέτοια κυβέρνηση με το τι θα κάνει ο κος Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.
Πάντως οι διεθνείς και εγχώριες πιέσεις για να πραγματοποιηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι πολύ μεγάλες. Αυτό εγκυμονεί και τον κίνδυνο να υλοποιηθεί υπό πίεση η κυβέρνηση συνεργασίας και να μην μπορέσει στην πράξη να λειτουργήσει αφού δεν θα είναι προϊόν ωριμότητας δημοκρατικής και συνεννοήσεων και κατανόησης των κρίσιμων στιγμών αλλά προϊόν καταναγκασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου