Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

EΠΤΑ ΣΥΝ ΕΝΑ (7+1)ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Γράφει O HOFFA

Όλοι σεναριολογούν. Κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς η κατάσταση είναι ρευστή το εγχείρημα της συγκυβέρνησης από τρία κόμματα και τεχνοκράτες για πρώτη φορά επιχειρείται, γενικώς υπάρχει κλίμα ανασφάλειας ,αβεβαιότητας και ανακατατάξεων.
Τα σενάρια λοιπόν που παίζουν ,λογικά η όχι, με τα σημερινά δεδομένα, είναι:
1*Nα μην ολοκληρώσει αυτή η κυβέρνηση τον κύκλο της. Με τον ένα η τον άλλο τρόπο να άρει την εμπιστοσύνη του, ένας πολιτικό ς σχηματισμός.
2*Να θεωρήσει ο Παπαδήμος, ότι δεν εχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, έως τον Φεβρουάριο να ξεσηκωθούν κυρίως οι νεοδημοκράτες και να πάμε για εκλογές ενώ ο Παπαδήμος θα φωνάζει πως δεν ολοκλήρωσε την πολιτική του, λες και γι αυτό τον φώναξαν..

3*Να δεσμεύσει με άλλες συμφωνίες ο Παπαδήμος τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα ,να μην μπορέσουν αυτά να απεγκλωβιστούν και τα.. σύρει έως το τέλος του άλλου χρόνου η το καλοκαίρι ,χωρίς εκλογές δέσμια των συμφωνιών του.
4*Στην προηγούμενη περίπτωση ,να διαμορφωθούν τέτοιες καταστάσεις μέσα στα δυο κόμματα εξουσίας που θα ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό. Να εκμεταλλευθεί την δυσαρέσκεια των κομμάτων ο Παπαδήμος και να προχωρήσει στην δημιουργία πολιτικού κόμματος, μακριά από «τα διεφθαρμένα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου και τους πολιτικούς» και να διεμβολίσει το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα.
5*Να σχηματισθεί ένα νέο πασόκ στην μεταπαπανδρεική εποχή, εξ αιτίας της δυσαρέσκειας της κυβέρνησης Παπαδήμου και με ηγέτη τον Βενιζέλο η τον Λοβέρδο, να προχωρήσει σε δυναμική σύγκρουση με την Νέα Δημοκρατία και να διατηρήσει ισχυρές δυνάμεις, μετά τις εκλογές, διαμορφώνοντας λογική εναλλακτικής λύσης και μάλιστα ταχείας.
6*Να γίνουν τέτοιες εσωκομματικές εκρήξεις στην Νέα Δημοκρατία, ώστε να τεθεί στο περιθώριο ο Σαμαράς ,να γίνουν εσωκομματικές εκλογές, να επιστρέψει ο Καραμανλής και να είναι εκείνος που θα διατηρήσει την ίδια πολιτική φυσιογνωμία στο πολιτικό σκηνικό διεμβολίζοντας τους …τεχνοκράτες και ταυτόχρονα θα θέσει στο περιθώριο τους σχεδιασμούς τους. Να κάνει δηλαδή, από το πολιτικό μέτωπο, εκείνο που επιθυμούν να πράξουν εξωθεσμικά, με τεχνοκράτες, τα συμφέροντα…
7*Να πάμε για εκλογές τον Φεβρουάριο η τον Μάρτιο να μην κατορθώσει εξ αιτίας της φθοράς της η Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εάν ο Σαμαράς πάει για επαναληπτικές εκλογές-ανοησία γιατί θα δώσει συγχωροχάρτι σε όλα τα αδικήματα που έχουν συντελεσθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου-τότε το πλέον πιθανό είναι να τις κερδίσει και με μια ισχνή πλειοψηφία να διαμορφώσει ένα αβέβαιο πολιτικό σκηνικό η να προχωρήσει σε μια πράξη γενναιότητας και εθνικού συμφέροντος. Να κάνει οικουμενική κυβέρνηση η συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ.
8*Τέλος να πτωχεύσουμε, να περάσουμε σε μια περίοδο εθνικής οικονομικής και πολιτικής αστάθειας και να οδηγηθούμε σταδιακά και γρήγορα εκτός ευρώ .Σενάριο εφιάλτης ,όχι γιατί δεν έχει λύσεις, αλλά γιατί κανείς δεν θα εισπράξει το κόστος ,να κόψει νόμισμα-δραχμές δηλαδή-και να ανοίξει τα φτερά του προς νέους συμμάχους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου