Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011

Η G20 μελετά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την Ελλάδα

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι η G20 μελετά όλα τα σενάρια ακόμα και τις επιπτώσεις από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο....


«Στο ελληνικό θέμα, πρέπει να εξεταστούν όλα τα σενάρια και η ζώνη του ευρώ εσωτερικά να αποτιμήσει το κόστος μίας πλήρους χρεοκοπίας. Ελπίζουμε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο» αναφέρει ο αξιωματούχος και συμπληρώνει: «Το εάν θα μείνουν (οι Έλληνες) εντός ή εκτός ευρώ είναι κάτι που θα αποφασίσει η ευρωζώνη αλλά προφανώς η G20 ανησυχεί και επίσης προσπαθεί να κατανοήσει τον αντίκτυπο και τις επιπτώσεις από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»

Ο ίδιος αξιωματούχος πάντως, δηλώνει στο Reuters πως εκτίμηση της G20 είναι ότι η αναστάτωση στις αγορές θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα «ακόμη κι αν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη».
Στο μεταξύ τελείωσε η συνάντηση της ευρωζώνης πριν από την έναρξη της συνόδου της G20.

Οι ηγέτες όμωςε της ΕΕ ματαίωσαν τη συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δοθεί μετά το τέλος της συνάντησης, επειδή οι συνομιλίες τους παρατάθηκαν.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επρόκειτο να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους στις 11:25 (τοπική ώρα, 12:25 ώρα Ελλάδας).

Όμως η συνάντηση --στην οποία μετείχαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, καθώς και εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας-- διήρκεσε περίπου ως τη 1 μ.μ., οπότε ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει η σύνοδος της G20, και η συνάντηση με τους δημοσιογράφους ματαιώθηκε.

Αξιωματούχοι της ΕΕ δεν έκαναν γνωστό τι ακριβώς συζητήθηκε κατά τις συνομιλίες αυτές που διήρκεσαν περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν.

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου