Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εκτεθειμένοι με φυσικές καταστροφές αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2050.
Σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης της Παγκόσμιας τράπεζας, το 1/7 του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα πέσουν θύματα εξαιτίας της γρήγορης αστικοποίησης και των ακραίων καιρικών φαινομένων που προέρχονται από την κλιματική αλλαγή. Μάλιστα τα 200 εκατομμύρια θα προέρχονται από την Ινδία.
Τα μέσα πρόληψης θα μείωναν τα προβλήματα από τις φυσικές καταστροφές, σημειώνουν στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε συνεντεύξεις τους σε ινδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πολλά εξαρτώνται από το πόσο αποτελεσματικά οι χώρες προετοιμάζονται για τις φυσικές καταστροφές, μεταξύ των οποίων τα μέσα πρόγνωσης και οι ισχυρές υποδομές, συμπληρώνουν.
“Αν και η έκθεση σε κινδύνους φυσικών καταστροφών αυξάνεται, το πόσο ευάλωτη είναι μια χώρα σε αυτούς δεν πρέπει να αυξάνεται”, προσθέτει ο Μαχμούντ Μοχιελντίν, διευθύνων σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Μεγάλο πρόβλημα στην Ινδία είναι η έλλειψη επαρκούς πληροφόρησης σχετικά με τις περιοχές που βρίσκονται σε επικινδυνότητα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, που τονίζει την σημασία των προγραμμάτων για την πρόληψη ακραίων καιρικών φαινομένων και κινδύνων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.
“Οι κίνδυνοι είναι φυσικοί, αλλά οι καταστροφές δεν θα πρέπει να είναι”, λέει η Απούρβα Σανγκί, επικεφαλής της ομάδας που έκανε την έρευνα από την Παγκόσμια Τράπεζα. “Όλα αυτά προέρχονται από τους ανθρώπους και θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά για να αποτρέψουμε την καταστροφή”.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου