Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2011

Βάζουν φωτιά στα ακριβά αυτοκίνητα για να εισπράξουν τα ασφάλιστρα

Κατακόρυφη αλλά και... ύποπτη άνοδο έχουν σημειώσει τον τελευταίο χρόνο οι κλοπές και οι εμπρησμοί των ακριβών αυτοκινήτων. Όπως εκτιμά η Αστυνομία, αλλά και οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι ζημιές αυτές μπορεί να μην είναι έργο επιτήδειων, αλλά των ίδιων των ιδιοκτητών που θέλουν με αυτόν τον τρόπο να εισπράξουν τις αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές, αλλά και να ξεφορτωθούν τα ακριβά αυτοκίνητα που αδυνατούν να πουλήσουν στην παρούσα κατάσταση της αγοράς.


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι περιπτώσεις ολοσχερούς καταστροφής από πυρκαγιά διπλασιάστηκαν μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, κάθε μήνα σημειώνονται εμπρησμοί σε 10 ακριβά αυτοκίνητα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό λίγους μήνες πριν ήταν μόλις 1 περιστατικό το μήνα. Η εξήγηση που δίνουν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς είναι ότι οι ιδιοκτήτες των ακριβών αυτοκινήτων μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στην συντήρηση των αυτοκινήτων τα καίνε ολοσχερώς προκειμένουν να εισπράξουν την αποζημίωση που η ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να τους πληρώσει εντός 48 ωρών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Μάλιστα, η συχνότητα των περιστατικών έχει οδηγήσει πολλές ασφαλιστικές εταιρείες στην πρόσληψη ιδιωτικών ντετέκτιβ για να διαπιστώσουν εάν οι εμπρησμοί είναι τυχαίοι ή μεθοδευμένοι από τους ιδιοκτήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου