Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2011

Οι "γέφυρες" και οι δυσκολίες στο μάσημα

Για να μασήσετε καλά μία τροφή, απαιτείται μία γερή οδοντοστοιχία. Κάποιοι από σας όμως χρειάστηκε να τοποθετήσετε "γέφυρες" ή ακόμη και θήκες. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, αφού ένα ξένο σώμα μπορεί να προκαλέσει μία ταλαιπωρία ή ακόμη και μία ενόχληση. Η αμερικανική ένωση οδοντιάτρων δίνει τις δικές της συμβουλές. Εμείς τις διαβάσαμε και σας τις παρουσιάζουμε.
• Ξεκινήστε το γεύμα με μαλακές τροφές.
• Κόψτε το φαγητό σε μικρά κομματάκια.
•Τρώτε αργά και προσεκτικά. Καλό θα ήταν να μην μασάτε από τη μία μόνο μεριά του στόματος, αλλά και από τις δύο.
•Σιγά σιγά προσθέστε και άλλες τροφές. Δηλαδή ενώ ακολουθήσετε βήμα βήμα τα παραπάνω, μπορείτε να τρώτε μια μπουκιά από το κυρίως φαγητό και στην συνέχεια άλλη μία μπουκιά από τη σαλάτα.
•Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις τροφές που είναι ζεστές. Όπως για παράδειγμα οι σούπες αλλά και τα φαγητά που μόλις έχουν βγει από το φούρνο ή από την κατσαρόλα. Αφήστε λίγο να κρυώσουν
•Προσέξτε πώς μασάτε ένα φαγητό που είναι σκληρό. Όπως η μπριζόλα.
•Επίσης θα πρέπει να προσέξετε όσα φαγητά έχουν αιχμηρές άκρες. Για παράδειγμα το ψωμί. Μπορεί να τραυματιστείτε χωρίς να το καταλάβετε.

Αυτές είναι κάποιες μικρές συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε, τα μασελάκια και οι θήκες θα μείνουν στη θέση τους και δεν θα τραυματιστείτε. Ο πόνος, η ταλαιπωρία και η ενόχληση θα αποτελούν παρελθόν.

24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου