Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2011

Σε νοσοκομείο διακομίζεται ο ηγούμενος Εφραίμ

Πιθανότητα σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης διακομίζεται αυτή την ώρα ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, που κρίθηκε προφυλακιστέος από το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση του Βατοπέδιου.


Η εισαγωγή του κρίνεται αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απορρύθμιση του σακχάρου που παρουσίασε. Ο Εφραίμ πριν από περίπου ένα χρόνο είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση κυττάρων στο πάγκρεας.

Παράλληλα, οι συνήγοροί του αναμένουν την καθαρογραφή της απόφασης για την προφυλάκισή του κι αμέσως μετά θα υποβάλουν αίτημα στην ανακρίτρια να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αντί να κρατηθεί προσωρινά.

Μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης δήλωσε ότι η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους με ανακοίνωσή της στηρίζει τον Εφραίμ, ενώ έκανε και λόγο για νέες διώξεις μοναχών και κληρικών στην Ελλάδα.

«Όλοι οι ηγούμενοι του ευχόντουσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Θα χτυπήσουν αναστάσιμα οι καμπάνες την ώρα της αναχωρήσεως» σημείωσε.

Ο πατέρας Νεκτάριος δήλωσε ότι στην επιστολή της Ιεράς Επιστασίας γίνεται λόγος για άδικο διασυρμό του Εφραίμ. «Στο πρόσωπο του ηγουμένου προσβάλλεται άπασα η Αθωνική κοινότητα» τονίζει η ανακοίνωση.

Για την κατάστασή της υγείας του ηγουμένου ανέφερε ότι «είναι ασθενής, αλλά ήρεμος. Κάπου 200 μοναχοί θα τον ξεπροβοδίσουν από το μοναστήρι ψάλλοντας το ‘Άξιον Εστί’».

«Είναι χρέος του Εφραίμ να υπερασπιστεί την περιουσία της μονής του και να την διαφυλάξει έως θανάτου και πολύ σωστά» παρατήρησε ο αρχιμανδρίτης.

Για πολιτικές προεκτάσεις στην κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ από τις αρχές έκανε λόγο στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Θανάσης Πλεύρης.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ότι οι γέροντες συμπαρίστανται στον ηγούμενο Εφραίμ. «Λυπάμαι, γιατί ο ηγούμενος είναι άνθρωπος αξιόλογος με δράση, παρέλαβε μια εγκαταλελειμμένη μονή και την έκανε υπόδειγμα με διεθνή ακτινοβολία» ανέφερε.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου