Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2012

Πέρασε στους «8»,έχασε τον Πάντελιτς(3-0 ο Ολυμπιακός τον Θρασύβουλο)

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την άνετη νίκη με 3-0 επί του Θρασύβουλου στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» σημείωσαν οι Πάντελιτς (10΄, 56΄) και Φουστέρ (21΄). Τη χαρά για τη νίκη των γηπεδούχων, πάντως, σκίασε ο τραυματισμός του πρώτου σκόρερ της πειραϊκής ομάδας στη διοργάνωση, καθώς ο Μάρκο Πάντελιτς αποχώρησε με φορείο στο 59ο λεπτό, ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε.



Ο Σέρβος επιθετικός του Ολυμπιακού αποκόμισε ένα βαθύ θλαστικό τραύμα (σχίσιμο) από μαρκάρισμα του Βασιλείου και του έγιναν εννιά ράμματα στο αριστερό γόνατο, τα οποία θα αφαιρεθούν σε δύο εβδομάδες. Ο Πάντελιτς χάνει, συνεπώς, σίγουρα τα ματς με Λεβαδειακό (εντός) και Skoda Ξάνθη (εκτός) για το πρωτάθλημα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε μία ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές συγκριτικά με τα σχήματα που συνήθως χρησιμοποιούνται στο πρωτάθλημα, όμως η διάθεση δεν έλειπε από τους «ερυθρόλευκους», που πίεσαν από την αρχή για να «τελειώσουν» γρήγορα τον αγώνα. Έτσι, στο 10ο λεπτό ο Αμπντούν πλαγιοκόπησε από δεξιά την άμυνα των φιλοξενούμενων και «έκοψε» τη μπάλα στον Πάντελιτς, που με σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 21΄ οι δύο προαναφερόμενοι ποδοσφαιριστές συνδυάστηκαν για να φτάσει η μπάλα στο Φουστέρ, ο οποίος με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι του Θρασύβουλου και εν συνεχεία στα δίχτυα. Στο 25΄ και το 27΄ οι Αμπντούν και Μόνχε, αντίστοιχα, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, για να απειλήσει ο Θρασύβουλος για πρώτη και μοναδική φορά στο 34΄, όταν ο (πιεζόμενος) Ζουμπουλάκης σούταρε άστοχα από πλάγια δεξιά θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έχασαν μία καλή ευκαιρία στο 55΄, όταν το σουτ του Φουστέρ από ενέργεια του Χαβίτο έφυγε άουτ, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Πάντελιτς έκανε το 3-0: ο Αμπντούν βρήκε το Μοδέστο, ο οποίος γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Σέρβος διεθνής επιθετικός με «ξερό» σουτ την έστειλε στον «ουρανό» της εστίας του Κασμερίδη. Ο Πάντελιτς στάθηκε πάντως άτυχος, καθώς στο 57΄ τραυματίστηκε από σκληρό μαρκάρισμα του Βασιλείου και αντικαταστάθηκε από τον επανακάμψαντα Ιμπαγάσα, ο οποίος αστόχησε για εκατοστά εκτελώντας εξαιρετικά ένα φάουλ στο 78ο λεπτό, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μόνχε, Φουστέρ - Καλαμιώτης, Παγώνης, Σκόνδρας, Βασιλείου, Ζουμπουλάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Χαβίτο, Παπαδόπουλος (74΄ Βαλεριάνος), Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μοδέστο (66΄ Μακούν), Γέστε, Φουστέρ, Αμπντούν, Μόνχε, Πάντελιτς (59΄ Ιμπαγάσα).

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Παγώνης, Βασιλείου (62΄ Νικολάου), Σύρος, Ψιάνος, Ρόκαστλ (77΄ Βλάχος), Σταμπολζίεφ (46΄ Βαγγελής), Ντακόλ, Σκόνδρας, Ζουμπουλάκης.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου